Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (Δο.Συ.Π.)

Pin It

H Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (Δο.Συ.Π.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2018. Η ΔοΣυΠ διαρθρώνεται σε δύο Τμήματα, το Τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης καθώς και το Τμήμα Προσβασιμότητας.

Η ΔοΣυΠ εξασφαλίζει την εχεμύθεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των φοιτητών που θα ζητήσουν την υποστήριξή της. Λειτουργεί στις 4 πόλεις στις οποίες έχουν την έδρα τους τμήματα του Δ.Π.Θ. (Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα) και οι υπηρεσίες στους φοιτητές παρέχονται δωρεάν.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ.: 25310-39050
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: https://dosyp.duth.gr/ 

  • Τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Το Τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς και έχει ως στόχο να υποστηρίξει την προσωπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της κοινωνικής ζωής των φοιτητών μέσα και έξω από τους χώρους εκπαίδευσης.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν: ατομική και ομαδική συμβουλευτική, οργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων με βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας, οργάνωση δικτύου εθελοντών συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικοποίησης και πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς και συνεργασία με φορείς της κοινότητας που έχουν συναφείς στόχους.

  • Τμήμα Προσβασιμότητας

Το Τμήμα Προσβασιμότητας έχει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες φοιτητών με ιδιαιτερότητες και αναπηρίες, μέσα από την προσαρμογή του περιβάλλοντος εκπαίδευσης, την αξιοποίηση υποστηρικτικών τεχνολογιών πληροφορικής και την παροχή υπηρεσιών διευκόλυνσης της πρόσβασης στους χώρους και στη γνώση.

Το Τμήμα Προσβασιμότητας στελεχώνεται από Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών ενώ οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  1. Ηλεκτρονική προσβασιμότητα
  2. Προσβασιμότητα σε Κτίρια & Υποδομές του Δ.Π.Θ.