Πρόγραμμα Υποτροφιών από την PeopleCert

Pin It

Αξιότιμε κύριε Μάρη,

Με το παρόν μήνυμα, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρωτοβουλία του ομίλου PeopleCert να προσφέρει ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες με καταγωγή μέχρι δεύτερης γενιάς από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας.

Ως γέννημα-θρέμμα ΚωνσταντινουπΚαολίτης γνωρίζω ότι ο Ελληνισμός της Πόλης διατηρήθηκε ζωντανός χάρη στη βοήθεια που απλόχερα πρόσφεραν οι δάσκαλοί μας - μεταξύ άλλων - αφιλοκερδώς, για να μας μορφώσουν και να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Γι’ αυτό, μέσω των δράσεων μας στην PeopleCert - χωρίς πάντα να τις δημοσιοποιούμε - επιδιώκουμε να στηρίζουμε την Ομογένεια της Πόλης και ιδιαίτερα το πιο πολύτιμο κομμάτι της, τους νέους.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» υλοποιείται με την αρωγή της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.) στη μνήμη των τριών αειμνήστων διαπρεπών καθηγητών της Πόλης, οι οποίοι αποτέλεσαν πρότυπο για τους μαθητές τους, υπόδειγμα συνέπειας και παιδαγωγικής αφοσίωσης:

  1. Υποτροφία «Δημήτρης Φραγκόπουλος» στον τομέα της Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  2. Υποτροφία «Δημήτρης Νικολαΐδης» στον τομέα της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  3. Υποτροφία «Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης» στον τομέα των Θετικών Επιστημών

Οι υποτροφίες είναι ετήσιες, μέχρι του ποσού των 8.000 ευρώ εκάστη, και περιλαμβάνουν και το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός κ. Γεώργιος Δουκίδης. Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο πανεπιστημιακός και Πρόεδρος της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, που κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη Σεραφείμ Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Ρομπόπουλος και η Ελένη Νικολαΐδου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της PeopleCert.

Στην ιστοσελίδα peoplecert.org/scholarships υπάρχει αναλυτικά η πρόσκληση ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός Απριλίου. Ελπίζουμε στη στήριξή σας μέσω περαιτέρω επικοινωνίας της παρούσης επιστολής στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στους φοιτητές σας. Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Βύρων Νικολαΐδης Ιδρυτής & Πρόεδρος, Όμιλος PeopleCert