Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους προπτυχιακούς φοιτητές του Δ.Π.Θ. για επιλογή Φοιτητών Πρεσβευτών Σταδιοδρομίας Ε.Ε.

Pin It

Προς τους προπτυχιακούς φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
από 1ο έως και 3ο έτος σπουδών 

Για την συμμετοχή ενός/μίας φοιτητή/τριας του Δ.Π.Θ. στη διαδικασία «Επιλογής Φοιτητών Πρεσβευτών Σταδιοδρομίας Ε.Ε. στο πλαίσιο του σχεδίου ‘EU Careers Ambassadors 2023-2024’ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (European Personnel Selection Office – EPSO)»

Προθεσμία υποβολής: έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ώρα 14.00

Λαμβάνοντας υπόψη το αρ. πρωτ. 2644/Η1/11.01.2023 (αρ.πρωτ. εισερχομένου ΔΠΘ/ΔΑΘ/26704/2008/12-01-2023) έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλούμε τους/τις προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριές μας από 1ο έως και 3ο έτος σπουδών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω διαδικασία επιλογής κι έχουν επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας «Άριστα (Γ2)», να αποστείλουν στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα παρακάτω:

  1. Αίτηση (επισυνάπτεται)
  2. Σύντομο βιογραφικό (έως 2 σελίδες)
  3. Συμπληρωμένο τον πίνακα excel (επισυνάπτεται), στα στοιχεία του οποίου θα βασιστεί η επιλογή.

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) και τον φοιτητή πρεσβευτή σταδιοδρομίας:

Αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (European Personnel Selection Office – EPSO) είναι η κάλυψη των αναγκών στελέχωσης των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) με την επιλογή ταλαντούχων υποψηφίων μέσα από γενικευμένους και ειδικευμένους διαγωνισμούς. Πετυχαίνοντας αυτόν τον στόχο, η EPSO λειτουργεί ως έμπιστος φορέας σύνδεσης μεταξύ των θεσμών της Ε.Ε. και επαγγελματιών και αποφοίτων υψηλής απόδοσης· ως εκ τούτου, συνεισφέρει στην ανάπτυξη των τρεχουσών και των μελλοντικών ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών.

Ως διαθεσμική Υπηρεσία, η EPSO είναι υπεύθυνη για την επιλογή προσωπικού κυρίως για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Δικαστήριο της Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και τον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕPSO διαχειρίζεται το σχέδιο «Φοιτητές Πρεσβευτές Σταδιοδρομίας Ε.Ε.» (EU Careers Student Ambassadors), το οποίο συμπεριλαμβάνει την ανακάλυψη καινοτόμων τρόπων προώθησης των σπουδαίων ευκαιριών που προσφέρουν οι θεσμοί της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων: α) της παρακολούθησης εκδηλώσεων σταδιοδρομίας ή της παράδοσης παρουσιάσεων προς συμφοιτητές, β) της ανάπτυξης πανεπιστημιακών δικτύων και της παροχής πληροφοριών, γ) της διατήρησης ενεργούς παρουσίας στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δ) της απάντησης ερωτήσεων για σταδιοδρομία στην Ε.Ε..

Ως μέρος της εμπειρίας του, ένας Φοιτητής Πρεσβευτής Σταδιοδρομίας Ε.Ε. μπορεί:

  1. να ανακαλύψει ευκαιρίες σταδιοδρομίας της Ε.Ε. και να ενημερώσει τους συμφοιτητές του,
  2. να οικοδομήσει ένα συναρπαστικό δίκτυο φοιτητών/τριών από ολόκληρη την Ευρώπη,
  3. να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία εμπλουτίζοντας το βιογραφικό του,
  4. να αναπτύξει δεξιότητες που σχετίζονται με τις δημόσιες ομιλίες, το μάρκετινγκ και τους ανθρώπινους πόρους,
  5. να λάβει στοχευμένη εισαγωγική κατάρτιση και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της θητείας του,
  6. να γνωρίσει υψηλόβαθμα στελέχη που υπηρετούν στην Ε.Ε.

Ο ρόλος των Φοιτητών/τριών-Πρεσβευτών αποτυπώνεται λεπτομερώς στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο θα βρείτε συνημμένο.

Σημειώνεται ότι η τελική επιλογή θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για πληροφορίες σχετικά με την αίτηση, μπορείτε να απευθύνεστε στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 2531039066.

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Φώτιος Μάρης


Έγγραφα