Επισκέψεις σχολείων στη ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ 2016-2017

Pin It

Δύο (2) σχολεία της Δευτεροβάθμιας (ΓΕΛ Ιάσμου & Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου) επισκέφθηκαν, το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, τις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ, κατόπιν έγκρισης σχετικού αιτήματός τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία α) να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων της, β) να επισκεφθούν τα εργαστήρια και να λάβουν πληροφορίες αναφορικά με τις επιστήμες που υπηρετούν, το σκοπό και τα όργανα που διαθέτουν, γ) να παρακολουθήσουν δραστηριότητες ή αθλήματα στο χώρο διεξαγωγής τους, δ) να γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη, και ε) να συμμετέχουν σε κινητικές δραστηριότητες, παραδοσιακό χορό και σε αθλήματα όπως στίβο, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, ταε κβο ντο, κ.ά., όταν αυτό συμπεριλαμβάνονταν στο σκοπό της επίσκεψής τους. Η συνεργασία μεταξύ όλων ήταν άριστη και οι φοιτητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία το έργο τους.

Σημαντική υποστήριξη για τη διεξαγωγή της δράσης των επισκέψεων, παρείχαν τα μέλη ΔΕΠ, με τους φοιτητές/τριες των ειδικοτήτων τους ή/και το εργαστηριακό προσωπικό (μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές) καθώς και η Γραμματεία της Σχολής.

Υπεύθυνες του μαθήματος της Πρακτικής άσκησης στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και της δράσης των επισκέψεων είναι οι κκ. Βασιλική Δέρρη, Καθηγήτρια και Όλγα Κούλη, Επίκουρος Καθηγήτρια της Σχολής.