Πρόσκληση για εντατικά προγράμματα μεικτής κινητικότητας στη Βουλγαρία (Erasmus+)

Pin It

Τα Εντατικά Προγράμματα Μεικτής Κινητικότητας (Blended Intensive Programmes- BIP) αποτελούν ένα νέο στοιχείο του Προγράμματος Erasmus+ της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Πρόκειται για μια νέα και πιο ευέλικτη μορφή κινητικότητας που συνδυάζει την κινητικότητα με φυσική παρουσία με μια εικονική συνιστώσα, δημιουργώντας τις βάσεις για την ανάπτυξη και την υλοποίηση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης με έμφαση σε σύγχρονα πεδία που αφορούν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως για παράδειγμα η κλιματική κρίση, η κυκλική οικονομία, η μετανάστευση κ.ά.

Στα προγράμματα ΒΙΡ συμμετέχουν φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε ΑΕΙ (σε κράτος μέλος της ΕΕ ή σε τρίτη χώρα συνδεδεμένη με το πρόγραμμα ή σε τρίτη χώρα που δεν είναι συνδεδεμένη με το πρόγραμμα (βάσει της πρόσκλησης του 2022) και πραγματοποιούν σπουδές για την απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου ή άλλου αναγνωρισμένου τίτλου ανώτατης/τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (έως και το επίπεδο του διδακτορικού).

Στα πλαίσια του προγράμματος BIP έχουν εγκριθεί 7 θέσεις κινητικότητας για σπουδές για το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο University of Veliko Turnovo St. Cyril and St. Methodius στη Βουλγαρία.

Η ιδέα της συγκεκριμένης κινητικότητας είναι να εκπαιδεύσει φοιτητές σε θέματα που σχετίζονται με “Outdoor Activities in the Mountains. Safety and Rescue”. Συγκεκριμένα, φοιτητές από διάφορες χώρες θα επισκεφτούν την Troyan στη Βουλγαρία και θα συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και θα υλοποιήσουν ένα Project στο οποίο θα κληθούν να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις που αφορούν υπαίθριες δραστηριότητες στα βουνά (στην οροσειρά Στάρα Πλάνινα), καθώς και να ακολουθούν τους κανόνες και το πρωτόκολλο ασφαλείας σε περίπτωση κινδύνου. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος (εικονική και φυσική παρουσία) είναι από 01/09/2023- 31/09/2023. Η φυσική παρουσία θα είναι από 10/09/2023-15/09/2023, Αναλυτικά:

  • 01/09/2023: Online συνάντηση.
  • 10/09/2023: Άφιξη στην Troyan, στη Βουλγαρία.
  • 11/09/2023: Μαθήματα ορειβασίας και Workshops.
  • 12/09/2023: Μαθήματα σε ζητήματα ασφάλειας και διάσωσης στο Βουνό.
  • 13/09/2023: Πρακτικά μαθήματα σε υπαίθριες δραστηριότητες/ πώς να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης/ workshops προσομοίωσης.
  • 14/09/2023: Πρακτικά μαθήματα σε υπαίθριες δραστηριότητες/ Workshops.
  • 15/09/2023: Workshops προσομοίωσης/ απονομή βεβαιώσεων.
  • 31/09/2023: On line παρουσιάσεις.

Για τη μετακίνηση παρέχεται υποτροφία 70€/ημέρα/φοιτητή (συνολικά έως 7 ημέρες), η οποία καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης και ταξιδιού.

H επιλογή των φοιτητών αφορά φοιτητές του 3ου - 4ου έτους 1ου κύκλου και φοιτητές 2ου κύκλου και θα πραγματοποιηθεί βάσει κριτηρίων (ακολουθεί σχετικός πίνακας) από την Επιτροπή Εrasmus+ του Τμήματος.

  • Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 26/07/2023 με ηλεκτρονική αποστολή μέσω email της σχολής στο μέλος της Επιτροπής Erasmus+ του Τμήματος Καθηγήτρια Ουρανία Ματσούκα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους (DOCX: 44Kb) σύμφωνα με τα παραπάνω.

Κριτήρια επιλογής - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Βασικά κριτήρια Μόρια
1 Βαθμολογία M.O Βαθμολογίας Χ 4
2 Επίπεδο Γλώσσας Διδασκαλίας ■ Β2 (Lower-καλή γνώση)
■ C1 (Advanced-πολύ καλή γνώση)
■ C2 (Proficiency-άριστη γνώση)
20
25
30
Πρόσθετα κριτήρια Μόρια
3 Κίνητρα συμμετοχής στο πρόγραμμα (συμπληρώνεται στην αίτηση)   1-10
4 Βιογραφικό   1-10


*
Οι φοιτητές που προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες δικαιούνται προσαύξηση.