Πρόσκληση υποψηφίων για εισαγωγή στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δ.Π.Θ.

Pin It

Thinc: «Α’ Κύκλος Προγράμματος Επιχειρηματικής Θερμοκοιτίδας 2022»

Υποβολή Αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 18/08/2022
Έναρξη Προγράμματος: 12/09/2022

1. Η Επιχειρηματική Θερμοκοιτίδα Thinc
H Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Thinc, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει ως στόχο την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων δικτυώνοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα με τις επιχειρηματικές ομάδες μέσω της ενίσχυσης και ανάπτυξης τους από την αρχική ιδέα μέχρι την προώθηση και έξοδο τους στην αγορά.

Το Πρόγραμμα της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Thinc αποτελείται από ένα πλέγμα συμπληρωματικών υπηρεσιών και δράσεων, σχεδιασμένων με βάση την διεθνή βιβλιογραφία και τις επιτυχημένες πρακτικές (best practices).

Ο συνδυασμός παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαιδευτικών ημερίδων (workshops) σε θεματολογία σχετική με την επιχειρηματικότητα, παράλληλα με τη στήριξη από έμπειρους μέντορες και τη δυνατότητα συνεργασίας και δικτύωσης που παρέχεται με αναγνωρισμένες επιχειρήσεις, συντελούν στην αποτελεσματική υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων για τη μεταφορά των επιχειρηματικών ιδεών τους στην αγορά.

2. Προσφερόμενες Υπηρεσίες
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης είναι:

  1. Φιλοξενία των ομάδων στους χώρους της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Thinc, στην έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του ΔΠΘ.
  2. Virtual Φιλοξενία για τις ομάδες που βρίσκονται εκτός Ξάνθης.
  3. Συμβουλευτική καθοδήγηση από έμπειρους συμβούλους, η οποία εστιάζει στον προσδιορισμό του επιχειρηματικού μοντέλου, στη διερεύνηση των αναγκών της αγοράς, στη ολοκλήρωση της επιχειρηματικής ιδέας και στην αποτελεσματική παρουσίασή της.
  4. Mentoring, από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του πανεπιστημίου και της επιχειρηματικής κοινότητας, σε ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και εξειδίκευσης.
  5. Νομική Υποστήριξη
  6. Λογιστική – Φοροτεχνική Υποστήριξη
  7. Δικτύωση με επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και με άλλες ομάδες που φιλοξενούνται στο πρόγραμμα της Thinc.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα δοθεί και η δυνατότητα σε επιχειρηματικές ομάδες, κατόπιν επιλογής, με βάση το στάδιο ωριμότητας της επιχειρηματικής ιδέας, να συμμετέχουν σε δράσεις εξωστρέφειας (εκθέσεις, συνέδρια, διαγωνισμοί καινοτομίας), που θα υλοποιηθούν από την Thinc.

3. Διαδικασία Επιλογής
Δικαιούχοι

  • Φοιτητές και απόφοιτοι των Tμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και των λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας οι οποίοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρεια Α.Μ Θ.
  • Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση ή να συμμετάσχουν σε συνεργατικό σχήμα – ομάδα θερμοκοιτιαζόμενων.
  • Άνεργοι καθώς και μέλη κοινωνικά ευπαθών ομάδων της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι διαθέτουν μια αξιόλογη και καινοτόμο ιδέα επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Πέραν των ανωτέρω ομάδων, τονίζεται πως οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, ή πολίτης χώρας μέλους της ΕΕ ή πολίτης τρίτης χώρας που διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα, έχει δικαίωμα να αιτηθεί την υποστήριξή του από την Επιχειρηματική Θερμοκοιτίδα του ΔΠΘ.

Επιπρόσθετα, η πρόσκληση απευθύνεται και σε επιχειρηματικές ομάδες για τις οποίες πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι παρακάτω 2 όροι επιλεξιμότητας:

  • Τουλάχιστον ένα μέλος της επιχειρηματικής ομάδας να είναι έως 35 ετών.
  • Η ομάδα να αποτελείται από 2 έως 5 άτομα.

4. Επιλογή Δικαιούχων
Το πρόγραμμα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 12 ομάδων δια ζώσης και/ έως 12 virtual ομάδων, κάθε έτος, οι οποίες θα ενταχθούν σε μία από τις τέσσερις φάσεις, ανάλογα με την ωριμότητα της επιχειρηματικής ιδέας (Entry Level, PreSeed, Seed, Exit).

Κάθε αίτηση θα αξιολογηθεί από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Thinc.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα ένστασης αλλά και επανυποβολής στις επόμενες προσκλήσεις, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των θέσεων.

Η αίτηση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας http://thinc.duth.gr, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για την πρόσκληση και τους όρους συμμετοχής στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Thinc.

Thinc
Θερμοκοιτίδα Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης,
Κτίριο 2,
Βασιλίσσης Σοφίας 12, Ξάνθη, ΤΚ: 67132,
Τηλ: 2541 079160
http://thinc.duth.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εδώ μπορείτε να λάβετε την ανάρτηση σε pdf μορφή: Thinc – Πρόσκληση Α κύκλος (219Kb).