Ορθή επανάληψη: Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των μελών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ ΕΤΕΠ

Pin It

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. στα συλλογικά όργανα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων

Η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 18 παρ. 2, 21, 26 και 84 παρ. 11 του ν.4485/2017 (ΦΕΚ 114/4-8-2017 τ.Α΄) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».
  2. Την αριθ. 153348/Ζ1/15-9-2017 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Τρόπος διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των μονοπρόσωπων οργάνων των Α.Ε.Ι. και διαδικασία ορισμού και ανάδειξης εκπροσώπων των μελών Ε.Ε.Π. Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των Α.Ε.Ι. κατά την πρώτη εφαρμογή του ν.4485/2017 (Α΄114) (ΦΕΚ 3255/15-9-2017 τ.Β΄)
  3. Την αριθ. Β.Προτ. 191014/Ζ1/7-11-2017 (ΦΕΚ 3969/13-11-2017 τ.Β΄) Υπουργική απόφαση «Τροποποίηση της αριθ. 153348/Ζ1/15-9-2017 (Β΄3255) υπουργικής απόφασης»
  4. Το Π.Δ. 86/2013 (ΦΕΚ 124/3-6-2013 τ.Α΄) «Συγχώνευση Τμημάτων, ίδρυση-συγκρότηση-ανασυγκρότηση Σχολών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης»
  5. Τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/13-7-2010 τ.Α΄) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις 

Προκηρύσσει

Εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους, των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) στα συλλογικά όργανα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ήτοι:

  • Συνέλευση Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
  • Γενική Συνέλευση Τομέα Προπονητικής
  • Γενική Συνέλευση Τομέα Οργάνωσης Αθλητισμού, Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αναψυχής
  • Γενική Συνέλευση Τομέα Άσκησης και Υγείας

Απευθύνει

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του εκπροσώπου των μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. στα παραπάνω συλλογικά όργανα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Για τις κατηγορίες Ε.Ε.Π. , Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. εκλέγεται:

  1. Για τη Συνέλευση του Τμήματος: Ένας (1) τακτικός εκπρόσωπος με τον αναπληρωτή του, ανά κατηγορία, με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία των μελών της οικείας κατηγορίας προσωπικού του Τμήματος, από ενιαίο ψηφοδέλτιο ανά κατηγορία, για ετήσια θητεία με δυνατότητα επανεκλογής.
  2. Για τη Γενική Συνέλευση του κάθε Τομέα του Τμήματος: Ένας (1) τακτικός εκπρόσωπος με τον αναπληρωτή του, ανά κατηγορία, με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία των μελών της οικείας κατηγορίας προσωπικού του κάθε Τομέα, από ενιαίο ψηφοδέλτιο ανά κατηγορία, για ετήσια θητεία με δυνατότητα επανεκλογής.

Ημέρα διεξαγωγής των εκλογών ορίζεται η Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2020 από τις 11:00 έως και τις 13:00.

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα συνεδριάσεων ΤΕΦΑΑ (ΕΕΠ & ΕΔΙΠ) & Αίθουσα διδασκαλίας 6 (ΕΤΕΠ). Εφόσον προκύψει ανάγκη επαναληπτικής ψηφοφορίας, η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα δηλαδή την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2020 στον ίδιο χρόνο και τόπο.

Η εκλογή θα πραγματοποιηθεί με κάλπη.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το ν.4485/2017, καλούνται να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους με αίτηση, υπογεγραμμένη από τους ίδιους. Η αίτηση αυτή να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 14:00.

Οι υποψήφιοι μπορούν να παραιτηθούν με γραπτή δήλωση από την υποψηφιότητά τους έως την έναρξη της διαδικασίας εκλογής.

Οι αιτήσεις αφού πρωτοκολληθούν, υποβάλλονται στην αντίστοιχη Τριμελή Εφορευτική Επιτροπή της οικείας κατηγορίας προσωπικού δια της Δ/νσης Διοικητικού του Δ.Π.Θ.

Την ευθύνη διεξαγωγής της εν λόγω εκλογικής διαδικασίας θα έχει τριμελής εφορευτική επιτροπή, ανά κατηγορία, η οποία θα συγκροτηθεί με απόφαση της Κοσμήτορος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η Τριμελής Εφορευτική Επιτροπή, αφού της παραδοθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, εξετάζει την εκλογιμότητα και ανακηρύσσει τους υποψηφίους εκπροσώπους των κατηγοριών του προσωπικού στα ως άνω συλλογικά όργανα, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από τον ορισμό της.

Η Κοσμήτορας
Καθηγήτρια Ελένη Δούδα