Προσωπική Σελίδα της Ελένης Δούδα

Pin It
 HelenDouda site1                                                             Ονοματεπώνυμο: Ελένη Δούδα
Ιδιότητα: ΔΕΠ Καθηγήτρια
Γνωστικό αντικείμενο:

Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης στην Υγεία και στον Αθλητισμό - Ρυθμική Γυμναστική

Τομέας: Προπονητική
Εργαστήριο:

Φυσικής Αγωγής & Άθλησης: Κατεύθυνση Κλινικής Εργοφυσιολογίας & Φυσιολογίας της Άσκησης

Τηλέφωνο: +30 25310 39715, 39723
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Γραφείο:  Β2-9 ή Εργαστήριο Εργοφυσιολογίας
Ώρες ακρόασης φοιτητών: Δευτέρα 18:00 - 20:00 & Πέμπτη 16:00 - 18:00
   

Διδασκόμενα μαθήματα
Χειμερινό Εξάμηνο

 • N117 - Φυσιολογία
 • Ν114 - Γυμναστική
 • N031 - Ρυθμική Γυμναστική 
 • N436 - Μεθοδολογία ασκήσεων Ρυθμικής Γυμναστικής 
 • N438 - Σχεδιασμός Ατομικών Προγραμμάτων 
 • N439 - Πρακτική Άσκηση Ειδικότητας 

Εαρινό εξάμηνο

 • N437 - Τεχνική Προετοιμασία και Κανονισμοί
 • N440 - Σχεδιασμός Ομαδικών Προγραμμάτων
 • N165 - Εργαστήριο Επιστημονικής Προσέγγισης Διπλωματικής Εργασίας

Επιστημονικά (ερευνητικά) ενδιαφέροντα

 • Εφαρμοσμένη Φυσιολογία  της Άσκησης στην Υγεία και στον Αθλητισμό
 • Κινανθρωπομετρία – Σύσταση σώματος – Έλεγχος σωματικού βάρους
 • Άσκηση και Παχυσαρκία
 • Άσκηση και Μεταβολικό Σύνδρομο
 • Άσκηση και καρδιαγγειακή λειτουργία
 • Βιολογικές προσαρμογές της άσκησης στην αναπτυξιακή ηλικία
 • Ρυθμική Γυμναστική 

Σύντομο Βιογραφικό

Σπουδές:

 • 1985: Πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στη Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική
 • 1992: Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου με τίτλο «Κατάρτιση Εκπαιδευτών Α.Ε.Ι. στις Νέες Τεχνολογίες και την Πληροφορική» στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών (125 ώρες), επιδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
 • 1993: Standard Certificate in English 
 • 1994: First Certificate in English - University of Cambridge
 • 1998: Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στην Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης

Επιστημονική εμπειρία:
Διδασκαλία σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 

 • Διδασκαλία μέρους διαλέξεων στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» (Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ») - Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Μάθημα (Κ103)- «Καρδιαγγειακές / Μεταβολικές Παθήσεις και Άσκηση».
 • Διδασκαλία μέρους διαλέξεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσιολογία της Άσκησης και Προπονητική» στο Μάθημα (Φ104)-«Καρδιαγγειακό – Αναπνευστικό σύστημα και άσκηση».
 • Διδασκαλία μέρους διαλέξεων και εργαστηριακών μαθημάτων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΛΕΙτουργική ΔΙΑχείριση Τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκούμενους» στο Μάθημα (Λ104) ‘’Μετρήσεις και αξιολόγηση στη λειτουργική επανένταξη’’.
 • Διδασκαλία μέρους διαλέξεων και εργαστηριακών μαθημάτων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» στο Βασικό Μάθημα Κορμού (803)-«Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης».
 • Διδασκαλία μέρους διαλέξεων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» στο εξ΄αποστάσεως Μάθημα Γ΄ Εξαμήνου με κωδικό (Ν717) - «Ανάπτυξη και Μάθηση» στην κατεύθυνση Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση.
 • Διδασκαλία μέρους διαλέξεων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» στο εξ΄αποστάσεως Μάθημα Β΄ Εξαμήνου με κωδικό (Ν707) - «Μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης μέσω της Εργοφυσιολογίας» στην Κατεύθυνση Μεγιστοποίηση της αθλητικής επίδοσης ή απόδοσης.
 • Διδασκαλία μέρους διαλέξεων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» στο εξ΄αποστάσεως Μάθημα Β΄ Εξαμήνου με κωδικό (Ν737) - «Μεταβολικές Παθήσεις και Αποκατάσταση» στην Κατεύθυνση Πρόληψη-Παρέμβαση-Αποκατάσταση.
 • Υπεύθυνη μαθήματος και διδασκαλία μέρους διαλέξεων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» στο εξ΄αποστάσεως Μάθημα Β΄ Εξαμήνου με κωδικό (Ν709) - «Αποτελεσματικότητα του Προπονητή» στην κατεύθυνση Μεγιστοποίηση της αθλητικής επίδοσης ή απόδοσης.
 • Παρακολούθηση, ως επιβλέπουσα και ως μέλος τριμελούς επιτροπής, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής και διδακτορικής διατριβής τους αντίστοιχα.
 • Εξωτερική αξιολογήτρια (External Examiner) σε δύο διδακτορικές διατριβές του Πανεπιστημίου Wolverthampton, Sport, Performing Arts and Leisure, UK (2009).
 

Προσκεκλημένη Ομιλήτρια

11/6/2005 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην 1η Αθλητική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η συμβολή της άσκησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των χρονίων παθήσεων: Παχυσαρκία και Άσκηση» που οργανώθηκε από το RSU/Cyprus College υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Λευκωσία, Κύπρος.

18/10/2005 Εισήγηση στα πλαίσια της δράσης «Ημερίδα αξιολόγησης- Αναβάθμισης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών & Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας - Ανάπτυξη δικτυακού τόπου» με θέμα «Ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων και καινοτομικών εφαρμογών σε θέματα σωματικής άσκησης και προαγωγής της υγείας».

27/2/2006 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην 1η Επιστημονική-Αθλητική Ημερίδα για το Ποδόσφαιρο στην Παιδική Ηλικία με θέμα «Βιολογική ωρίμανση και κινητική ανάπτυξη» που οργανώθηκε από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Πανδραμαϊκού Α.Ο., Δράμα.

7/4/2006 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι - Έλεγχος Σωματικού Βάρους - Καρδιοπάθειες» με θέμα «Παχυσαρκία και έλεγχος του σωματικού βάρους» που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Έβρου, Αλεξανδρούπολη.

8-9/12/2007 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην 2η Αθλητική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ιδιαιτερότητες άσκησης στην παιδική και εφηβική ηλικία: Βιολογική ωρίμανση και κινητική ανάπτυξη» που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - RSU/Cyprus College υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Λευκωσία, Κύπρος.

1/11/2008 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Ημερίδα με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία: Ο ρόλος της άσκησης στον έλεγχο του σωματικού βάρους» που οργανώθηκε την ποδοσφαιρική Ένωση Δόξα Δράμας, Δράμα.

10/12/2008 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Ημερίδα με θέμα: «Επανεξετάζοντας τις διατροφικές μας επιλογές – Βιολογικά προϊόντα» που οργανώθηκε από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Έβρου, Αλεξανδρούπολη.

17/12/2008 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Ημερίδα με θέμα: «Δείκτες παχυσαρκίας και έλεγχος του σωματικού βάρους» που οργανώθηκε από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Έβρου, Ορεστιάδα.

4/4/2009 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Ημερίδα με θέμα: «Άσκηση, Χορός, Διατροφή & Υγεία» που οργανώθηκε από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς ''Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ'' και την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Χορού σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς, τον Ιατρικό Σύλλογο, ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, της ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Κιλκίς, Κιλκίς 4 Απριλίου 2009.

8/4/2009 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Ημερίδα με θέμα: «Υγεία, Άσκηση & Διατροφή: Νεώτερα Ευρωπαϊκά δεδομένα για την παχυσαρκία» που οργανώθηκε από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – ΤΕΦΑΑ, του Δήμου Κομοτηνής, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, της Ένωσης Καταναλωτών Ροδόπης και του Συλλόγου Στήριξης & Αποκατάστασης Καρδιοπαθών & Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ν. Ροδόπης, Κομοτηνή 8 Απριλίου 2009.

10/7/2009 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η επίδραση της συστηματικής άσκησης στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στη σύσταση σώματος σε ενήλικα άτομα» που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – RSU/Cyprus College και το Σύλλογο Καρδιοπαθών Κύπρου, Λευκωσία, Κύπρος.

12/7/2009 Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Προσδιορισμός επιπέδων φυσικής κατάστασης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών της Κύπρου και παράγοντες που την επηρεάζουν» που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - RSU/Cyprus College υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Λευκωσία, Κύπρος.

22/5/2010: Ομιλήτρια με θέμα «Αξιολόγηση σύστασης σώματος και μεταβολικού προφίλ ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις» στο 2o Kλινικό-Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης & Αποκατάστασης (ΕΛ.Ε.ΕΡΓ.Α.) «Εργαστηριακή αξιολόγηση ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις: σωματομετρία, καρδιοαναπνευστική κόπωση και πρωτόκολλα άσκησης με βάρη», που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 18ου Συνέδριου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 22 Μαΐου 2010, Κομοτηνή

22/5/2010: Ομιλήτρια με θέμα ‘’Υγεία και εναλλακτικές μορφές άσκησης: Ο Χορός;’’ στη στρογγυλή τράπεζα ‘’Χορός και Υγεία’’ που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 18ου Συνέδριου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 22 Μαΐου 2010, Κομοτηνή

11/12/2011: Προσκεκλημένη Ομιλήτριαστη στρογγυλή τράπεζα με θέμα ‘’Χορός και Ποιότητα Ζωής’’ που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 12ου Θεματικού Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, 10-11 Δεκεμβρίου, Θεσσαλονίκη.

1/4/2012: Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα ‘’Η άσκηση ως μέσο πρόληψης και θεραπευτικής αγωγής: Μεταβολικό σύνδρομο και άσκηση’’ που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 15ου  Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, 30 Μαρτίου - 1 Απριλίου,  Θεσσαλονίκη.

30/11/2012: Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Ημερίδα ‘’Παιδική Παχυσαρκία’’ που υλοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιμοδοτών Κατοίκων Πεύκων, στις 30 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Πεύκων.

1/12/2012: Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα ‘’Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία και ο ρόλος της άσκησης’’ που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου Θεραπευτικής Γυμναστικής & 4ης Ημερίδας Ειδικής Φυσικής Αγωγής, που πραγματοποιήθηκε από 30 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2012, στο κεντρικό κτίριο των νέων εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ, στη Θέρμη, Θεσσαλονίκη.

24/1/2013: Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στο διήμερο σεμινάριο, που διεξήχθη 24-25 Ιανουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας» στα πλαίσια του έργου «Επένδυση στην Υγεία και την Ευημερία των παιδιών στη διασυνοριακή περιοχή Βουλγαρίας Ελλάδας/ IHPCBGR», το oποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το Δήμο Belitsa της Βουλγαρίας και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013.

3-6/9/2013: Προσκεκλημένη Ομιλήτρια με θέμα: ‘’Αξιολόγηση κινητικής απόδοσης και δεικτών υγείας στην αναπτυξιακή ηλικία’’ στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια που οργανώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και το Σύνδεσμο Γυμναστών Κύπρου 3 έως 6 Σεπτεμβρίου 2013 στις πόλεις Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία.

8/11/2013: Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στο  Φροντιστήριο με θέμα: ‘’Αξιολόγηση της σύστασης σώματος σε αθλητές και ασκούμενους’’ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης, 8-9 Νοεμβρίου, Αθήνα.

25-26/11/2013: Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Επίδραση της αερόβιας άσκησης, της άσκησης αντιστάσεων και του συνδυασμού τους στην αποκατάσταση καρδιοπαθών χαμηλού κινδύνου: Ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και σύσταση σώματος» που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – RSU/Cyprus College, Λευκωσία-Λεμεσός, Κύπρος.

Διοικητικό έργο – Συμμετοχή σε Επιτροπές  -  Μέλος Επιστημονικών  ή άλλων φορέων

 • Κοσμήτορας Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΦΕΚ 643/5-12-2017).
 • Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (από 1-12-2017).
 • Εκπρόσωπος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Δ.Π.Θ. (υπ΄αριθμ. 489/24.10.2017 Συνεδρίαση ΓΣ Τμήματος).
 • Μέλος του Επταμελούς Ειδικού Οργάνου της Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Δ.Π.Θ.
 • Μέλος της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (από 1-12-2017).
 • Μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Απόφαση Συγκλήτου 64/52/21-12-2017).
 • Πρόεδρος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΓΣ 490/22.11.2017).
 • Διευθύντρια του Εργαστηρίου ‘’Φυσικής Αγωγής και Άθλησης’’ με τριετή θητεία (υπ΄αριθμ. 472/17-5-2016 Συνεδρίαση ΓΣ Τμήματος).
 • Διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» (Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ») - Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (υπ΄αριθμ 501/4-9-2018).
 • Διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘’Άσκηση και Ποιότητα Ζωής’’ των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (1.3.2019).
 • Εκπροσώπηση του Τμήματος στη Ειδική Διατμηματική Επιτροπή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ‘’Άσκηση και Ποιότητα Ζωής’’ των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (υπ΄αριθμ. 206/22-11-2017 Συνεδρίαση ΓΣ Τμήματος).
 • Υπεύθυνη Κατεύθυνσης ‘’ΠΡΟΛΗΨΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ’’ του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘’Άσκηση και Ποιότητα Ζωής’’ των συνεργαζόμενων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 • Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος στο έργο 81723: ‘’ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ’’. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Και Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση -Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ. Χρονική Διάρκεια: 6/4/2016 έως 31/10/2019 (υπ΄ αριθμ 358/06-04-2016 Συνεδρίαση Επιτροπής Ερευνών).
 • Μέλος Επιτροπής για τη Διενέργεια Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Προσφορών στο πλαίσιο Δημόσιων: α) Πρόχειρων διαγωνισμών προμηθειών β) Ανοικτών διαγωνισμών προμηθειών (υπ΄ αριθμ 354/10-02-2016 Συνεδρίαση Επιτροπής Ερευνών).
 • Αναπληρώτρια Ιδρυματική Υπεύθυνη στο έργο 1252 «Ηράκλειτος: Υποτροφίες έρευνας με Προτεραιότητα στη Βασική Έρευνα» (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, μέτρο 2.2., ενέργεια 2.2.3.) με Ιδρυματικό Υπεύθυνο τον κ. Σάββα Τοκμακίδη (αριθ. απόφασης Συγκλήτου 13/601/16.6.2005).
 • Μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.
 • Υπεύθυνη του Γραφείου Εκδόσεων και Δημοσιότητας του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ.
 • Υπεύθυνη της Επιτροπής Επιστημονικών Διατριβών και Διπλωματικών Εργασιών του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ.
 • Υπεύθυνη της Κατεύθυνσης ‘’Πρόληψη-Παρέμβαση-Αποκατάσταση’’ του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 • Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης στο μάθημα ΄΄Φυσιολογία΄΄ για τις καταταρτήριες εξετάσεις των πτυχιούχων που επιθυμούν την κατάταξή τους στο ΤΕΦΑΑ από το έτος 2005.
 • Μέλος του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Αθλητικών Επιστημών «European College of Sports Science» από το 1999 έως σήμερα.
 • Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
 • Mέλος της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Παχυσαρκίας (IASO)
 • Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης
 • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσιολογίας
 • Μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ)
 • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εργοσπιρομετρίας, Άσκησης και Αποκατάστασης (ΕΛ.Ε.ΕΡΓ.Α)
 • Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού «Επιστήμη του Χορού» που εκδίδει η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Χορού.
 • Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου για τη Στήριξη και Αποκατάσταση Καρδιοπαθών και Πρόληψη Καρδιοπαθειών Ν. Ροδόπης.
 • Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στα Σπορ και τον Αθλητισμό.
 • Κριτής Ρυθμικής Γυμναστικής Εθνικού Επιπέδου από το 1985, μετά από γραπτές εξετάσεις σε κάθε Ολυμπιακό κύκλο.
 • Μέλος του συνδέσμου κριτών Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής με συμμετοχή τόσο σε αγώνες εθνικού επιπέδου όσο και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και διεθνή τουρνουά (Αθήνα 1987, 1991, Θεσσαλονίκη 1992, 1993, 1994).
 • Μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού και υπεύθυνη για την επιμέλεια της ύλης, από το 1993 μέχρι το 2003, του περιοδικού "Άθληση & Κοινωνία: Περιοδικό Αθλητικής Επιστήμης" που εκδίδει το ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ.
 • Μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού "Γυναίκa & Άθληση" που εκδίδει η Πανελλήνια Ένωση για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και στα Σπορ (Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.). 

Κριτής Επιστημονικών περιοδικών

 • International Journal of Sports Physiology and Performance (IJSPP)
 • Journal of Adolescent Health (JAH)
 • Journal of Sports Sciences (JSS)
 • Journal of Sciences and Medicine in Sport (JSAMS)
 • Journal of Human Movement Studies
 • Open Sports Sciences Journal (OSSJ)
 • Perceptual & Motor Skills
 • Kinesiology
 • European Psychomotricity Journal (EPJ)
 • Άθληση & Κοινωνία: Περιοδικό Αθλητικής Επιστήμης 
 • Γυναίκα & Άθληση 
 • Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό
 • Επιστήμη του Χορού


Ερευνητικό έργο: Καθοδήγηση και Παρακολούθηση Διδακτορικών - Μεταπτυχιακών Διατριβών Διδακτορικές διατριβές (έχουν ολοκληρωθεί)

Τίτλος: Παράγοντες μεταβολικού συνδρόμου και φυσιολογικές προσαρμογές της άσκησης στο μεταβολισμό και στην καρδιαγγειακή λειτουργία υπέρβαρων/παχύσαρκων ατόμων (2016)
Συγγραφέας: Αντωνιάδης Ορέστης
Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Παπάζογλου Δ.

 Τίτλος: Η επίδραση διαφορετικών προγραμμάτων άσκησης στα φυσιολογικά χαρακτηριστικά ατόμων τρίτης ηλικίας (2015)

Συγγραφέας: Κοσμίδου Κωνσταντίνα

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος: Επιπολασμός της παχυσαρκίας και επίδραση της άσκησης στη φυσική κατάσταση και σε δείκτες φλεγμονής ατόμων με νοητική υστέρηση (2015)

Συγγραφέας: Καστανιάς Θεόδωρος

Τριμελής Επιτροπή:  Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ.

 

Τίτλος: Επίδραση διαφορετικών προγραμμάτων άσκησης στη λειτουργική ικανότητα και τη φυσική κατάσταση γυναικών μετά την εμμηνόπαυση (2012)

Συγγραφέας: Καρακύριου Στυλιανή 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Σμήλιος Η.

 

Τίτλος: Η επίδραση της άσκησης στη λειτουργία των αγγείων σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ. (2012) 

Συγγραφέας: Τουβρά Άννα-Μαρία 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Πυλιανίδης Θ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος: Προσαρμογές στη δραστηριότητα των ανταγωνιστών μυών κατά την εκτέλεση δυναμικών ασκήσεων σε ενήλικα άτομα και παιδιά σχολικής ηλικίας (2011) 

Συγγραφέας: Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος: Μεταβολικές και λειτουργικές προσαρμογές της άσκησης – Μελέτη των παραγόντων κινδύνου στην παιδική ηλικία (2008) 

Συγγραφέας: Χριστόδουλος Αντώνης 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Τούσουλης Δ.

 

Τίτλος: Ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος ανάλογα με την προπονητική επιβάρυνση (2007) 

Συγγραφέας: Παναγιώτου Γεώργιος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Καραμούζης Μ., Δούδα Ε. 

 

Τίτλος: Ο ρόλος της σωματικής δραστηριότητας, της διατροφής και του τρόπου ζωής στην εμφάνιση του φαινομένου της παχυσαρκίας σε παιδιά σχολικής ηλικίας (2007) 

Συγγραφέας: Μαντζουράνης Νικόλαος 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Πυλιανίδης Θ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος: Αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και της προπόνησης σε σχέση με παράγοντες του ανοσοποιητικού συστήματος σε αθλήτριες υψηλού επιπέδου (2006) 

Συγγραφέας: Αυλωνίτη Αλεξάνδρα 

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Κορτσάρης Α.

 

Τίτλος: Επίδραση της συστηματικής άσκησης στη σύσταση σώματος και στις λειτουργίες διαφόρων φυσιολογικών παραγόντων στα παχύσαρκα άτομα (2006)

Συγγραφέας: Καραμανώλης Ιωάννης 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Ταξιλδάρης Κ.

 

Τίτλος: Επίδραση της ενεργητικής αποκατάστασης στην απόδοση μετά από προσπάθειες μικρής διάρκειας και μέγιστης έντασης (2005)

Συγγραφέας: Τουμπέκης Αργύρης  

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Ταξιλδάρης Κ., Δούδα Ε.

 

Μεταπτυχιακές διατριβές (έχουν ολοκληρωθεί)

 Τίτλος: Η αποτελεσματικότητα ενός συνδυαστικού προγράμματος pilates και ασκήσεων ιδιοδεκτικότητας στη μυϊκή ενδυνάμωση του κορμού και τη βελτίωση της ισορροπίας σε χορεύτριες κλασικού χορού με στόχο την πρόληψη τραυματισμών (2019)
Συγγραφέας: Μακρή Αικατερίνη
Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Γιοφτσίδου Α., Φατούρος Ι.

Τίτλος: Σχέση δείκτη μάζας σώματος και σωματογράμματος με τη σωματική και συνολική αυτοαντίληψη μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με διάφορα είδη χορού (2019)
Συγγραφέας: Αντωνοπούλου Φωτεινή
Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Μπεμπέτσος Ε., Παπαϊωάννου Α.


Τίτλος: Η επίδραση της μουσικής υπόκρουσης στην απόδοση στα τεστ της δέσμης "Δ.Ε.Κ.Α.-ΠΡΟ" (2018).
Συγγραφέας: Αμανατοπούλου Χριστίνα
Τριμελής Επιτροπή: Καμπάς Α., Δούδα Ε., Στάμου Λήδα


Τίτλος: Μελέτη φυσιολογικών παραμέτρων κατά την εκτέλεση αναερόβιων δοκιμασιών στο κυκλοεργόμετρο με διαφορετική επιβάρυνση και ταχύτητα (2017).
Συγγραφέας: Νικολαϊδης Γεώργιος
Τριμελής Επιτροπή: Σμήλιος Ι., Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ.


Τίτλος: Τραυματισμοί των φοιτητών/τριών στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών: Καταγραφή, αιτίες και προτάσεις για μελλοντική πρόληψη (2016).
Συγγραφέας: Δασκαλάκη Αικατερίνη
Τριμελής Επιτροπή: Μάλλιου Π., Γιοφτσίδου Α., Δούδα Ε.

 

Τίτλος: Οξείες καρδιαγγειακές ανταποκρίσεις υπέρβαρων και παχύσαρκων μαθητών/μαθητριών ηλικίας 10 έως 12 ετών μετά την εφαρμογή διαφορετικών μορφών άσκησης σε ένα τυπικό μάθημα Φυσικής Αγωγής στο σχολικό περιβάλλον (2016)

Συγγραφέας: Ζερβάκη Αικατερίνη-Σμαράγδα

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Αυγερινός Α., Μπάτσιου Σ.

 

Τίτλος: Αξιολόγηση μυϊκής οξυγόνωσης κατά την άσκηση και την εμφάνιση παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγής μέσω εγγύς υπέρυθρου φασματοσκοπίας (NIRS) (2016)

Συγγραφέας: Φώτιος Μπακιρτζόγλου

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Γιάκας Ι.

 

Τίτλος: Oρμονικές επιδράσεις της άσκησης σε ασθενείς με υπέρταση Ι σταδίου (2015)

Συγγραφέας: Ζαγορίδης Κωνσταντίνος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ.

 

Τίτλος: Οξείες καρδιαγγειακές ανταποκρίσεις υπέρβαρων και παχύσαρκων μαθητών/μαθητριών ηλικίας 13 έως 15 ετών μετά την εφαρμογή διαφορετικών μορφών άσκησης σε ένα τυπικό μάθημα Φυσικής Αγωγής στο σχολικό περιβάλλον (2014)

Συγγραφέας: Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Αυγερινός Α., Δέρρη Β.

 

Τίτλος: Αξιολόγηση της καρδιαγγειακής λειτουργίας κατά τη διάρκεια προοδευτικά αυξανόμενης άσκησης σε σχέση με την απόδοση παραμέτρων φυσικής κατάστασης και ανάλογα με τη χρονολογική και νοητική ηλικία (2014)

Συγγραφέας: Παπαδοπούλου Μαρία

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ., Τοκμακίδης Σ.

 

Τίτλος: Μεταβολές στη σύσταση σώματος και σε παραμέτρους της φυσικής κατάστασης και της τεχνικής σε ποδοσφαιριστές ακαδημιών ποδοσφαίρου κατά τη μεταβατική περίοδο (2014)

Συγγραφέας: Σιγάλας Βασίλειος

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Σμήλιος Η.

 

Τίτλος: Αξιολόγηση συμπεριφορών υγείας μουσουλμάνων και χριστιανών μαθητών δημοτικών σχολείων του νόμου Ξάνθης (2014)

Συγγραφέας: Κουτσογιάννη Παναγιώτα

Τριμελής Επιτροπή: Αυγερινός Α., Δούδα Ε., Γούδας Μ.

 

Τίτλος: Αξιολόγηση των δεικτών παχυσαρκίας, των διατροφικών συνηθειών και του επιπέδου της φυσικής κατάστασης σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφορετικών δημογραφικών περιοχών (2013)

Συγγραφέας: Αναγνωστοπούλου Νικολέτα

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Λαπαρίδης Σ.

 

Τίτλος: Η επίδραση ενός παρεμβατικού προγράμματος άσκησης σε δείκτες παχυσαρκίας, παραμέςτρους της φυσικής κατάστασης και στις σχολικές επιδόσεις μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (2013)

Συγγραφέας: Ράντου Βασιλική

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Κουρτέσης Θ., Πολλάτου Ε.

 

Τίτλος: Η επίδραση της προθέρμανσης των εισπνευστικών μυών στην απόδοση και τη μέγιστη εισπνευστική μυϊκή δύναμη εφήβων κολυμβητών (2013)

Συγγραφέας: Εποιμενίδου Ιωάννα

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τουμπέκης Α., Γούργουλης Β.

 

Τίτλος: Φυσική Δραστηριότητα και Δείκτες Παχυσαρκίας σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών (2013)

Συγγραφέας: Δεμέναγας Αχιλλέας

Τριμελής Επιτροπή: Μιχαλοπούλου Μ., Δούδα Ε., Κουρτέσης Θ.

 

Τίτλος: Μεταβολές στη νευρομυϊκή λειτουργία με την εκτέλεση δύο προγραμμάτων άσκησης με βάρη για την πρόκληση μυϊκής υπερτροφίας (2013)

Συγγραφέας: Συρίβλης Νικόλαος

Τριμελής Επιτροπή: Πυλιανίδης Θ., Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος: Αξιολόγηση δεικτών παχυσαρκίας, παραμέτρων φυσικής κατάστασης και διατροφικών συνηθειών μαθητών και μαθητριών ιδιωτικών και δημοσίων δημοτικών σχολείων (2012)

Συγγραφέας: Γκούμας Δημήτριος

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Σμήλιος Η.

 

Τίτλος: Σχέση δεικτών παχυσαρκίας, παραμέτρων φυσικής κατάστασης και διατροφικών συνηθειών με την εικόνα σώματος σε παιδιά σχολικής ηλικίας (2012)

Συγγραφέας: Κορακίδη Γεωργία

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Θεοδωράκης Γ., Τοκμακίδης Σ.

 

Τίτλος: Φυσική Δραστηριότητα και Δείκτες Παχυσαρκίας σε Παιδιά ηλικίας 6-9 ετών (2012)

Συγγραφέας: Δεμέναγας Αχιλλέας

Τριμελής Επιτροπή: Μιχαλοπούλου Μ., Δούδα Ε., Κουρτέσης Θ.

 

Τίτλος: Το επίπεδο αυτοαντίληψης των παιδιών με κινητική αναπηρία και οι λόγοι παρακίνησης για την ενασχόλησή τους με την άσκηση (2011)

Συγγραφέας: Ιωαννίδου Δέσποινα

Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Κουρτέσης Θ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος: Επίδραση της αερόβιας άσκησης στα αιμοδυναμικά χαρακτηριστικά και στη σύσταση σώματος υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών (2011)

Συγγραφέας: Αντωνιάδης Ορέστης

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Γιοφτσίδου Α.

 

Τίτλος: Η επίδραση διαφορετικών προγραμμάτων άσκησης στη στερεοτυπική συμπεριφορά ατόμου με αυτισμό (2011).

Συγγραφέας: Ιγνατίδου Σταυρούλα

Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Σμήλιος Η.

 

Τίτλος: Αξιολόγηση της οστικής πυκνότητας και του οστικού περιεχομένου μεταξύ πετοσφαιριστών, ποδοσφαιριστών και μη ασκούμενων (2010)

Συγγραφέας: Κίνα Ελένη

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Λαπαρίδης Σ.

 

Τίτλος: Η επίδραση παρεμβατικού προγράμματος άσκησης σε φυσικές παραμέτρους και στην ποιότητα ζωής σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού (2010)

Συγγραφέας: Καραναστάσης Γεώργιος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Κουκουράκης Μ.

 

Τίτλος: Μεταβολή της φυσικής κατάστασης και βιοχημικών δεικτών ποδοσφαιριστών μετά από εφαρμογή διαφορετικών προγραμμάτων άσκησης κατά τη μεταβατικά περίοδο (2010)

Συγγραφέας: Αμανατίδης Νικόλαος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Μούγιος Β.

 

Τίτλος: Το φαινόμενο της παχυσαρκίας σε σχέση με τη φυσική κατάσταση παιδιών Δημοτικού Σχολείου της Βόρειας Ελλάδας (2010)

Συγγραφέας: Μαυράκη Βαϊνή 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Λαπαρίδης Κ.

 

Τίτλος: Η επίδραση της άσκησης στην ενδοθηλιακή λειτουργία των ατόμων με καρδιαγγειακά προβλήματα (2010)

Συγγραφέας: Μπαλτζή Μαρία

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Στάκος Δ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Επίδραση της άσκησης υψηλής έντασης της παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου σε εφήβους (2009)

Συγγραφέας: Καφαντάρη Βασιλική

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Λαπαρίδης Κ.

 

Τίτλος:Επίδραση διαφορετικών μορφών άσκησης στην εκδήλωση και διάρκεια της υποτασικής αντίδρασης σε υπερτασικούς ασθενείς (2009)

Συγγραφέας: Κορωνάκης Κωνσταντίνος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ.

 

Τίτλος:Τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή ατόμων με μέτρια νοητική υστέρηση σε πρόγραμμα εξάσκησης των βασικών δεξιοτήτων της Καλαθοσφαίρισης (2009)

Συγγραφέας: Τσικρίκη Γεωργία

Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Αντωνίου Π.

 

Τίτλος:Αξιολόγηση της κόπωσης των εισπνευστικών μυών σε δοκιμασία κολύμβησης 400 μέτρων (2009)

Συγγραφέας: Θωμαΐδης Σάββας

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Γούργουλης Β.

 

Τίτλος:Τρόπος ζωής, φυσική δραστηριότητα και διατροφικές συνήθειες μαθητών-τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Πέλλας (2009)

Συγγραφέας: Τσουλφάς Χρήστος

Τριμελής Επιτροπή: Αυγερινός Α., Καμπάς Α., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Η επίδραση μαθημάτων Ρυθμικής Γυμναστικής και Κλασικού Μπαλέτου στις συναρμοστικές ικανότητες κοριτσιών ηλικίας 5-9 ετών (2009)

Συγγραφέας: Πάνου Ελένη

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Καμπάς Α., Γούργουλης Β. 

 

Τίτλος:Η επίδραση διαφορετικής διάρκειας ενεργητικής αποκατάστασης στην απόδοση των κολυμβητών (2008)

Συγγραφέας: Τσολάκη Αργυρώ

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Κουρτέσης Θ.

 

Τίτλος:Η επίδραση της προπόνησης με βάρη στις φυσικές ικανότητες και στην τεχνική σε καλαθοσφαιριστές ηλικίας 14-16 χρονών (2008)

Συγγραφέας: Αργυρού Μάριος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Πυλιανίδης Θ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Συγκέντρωση γαλακτικού και καρδιακές ανταποκρίσεις στο 95% και 100% της κρίσιμης ταχύτητας σε παιδιά και έφηβους κολυμβητές (2008)

Συγγραφέας: Φιλιππάτου Ευαγγελία

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Πυλιανίδης Θ. Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Αξιολόγηση δεικτών παχυσαρκίας και παραμέτρων της φυσικής κατάστασης μαθητών Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου (2008)

Συγγραφέας: Καστανιάς Θεόδωρος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ. 

 

Τίτλος:Αξιολόγηση των φυσιολογικών μεταβολών στη μηροιγνυακή γωνία σε χαμηλού βάρους γέννησης πρόωρα νεογνά (2007)

Συγγραφέας: Ταλιαδούρου Μαρία

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Μπάτσιου Σ.

 

Τίτλος:Η επίδραση της ψυχοσωματικής προετοιμασίας της εγκύου στην επιλόχεια κατάθλιψη (2007)

Συγγραφέας: Παπανικολάου Μαριάννα

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Μπάτσιου Σ.

 

Τίτλος:Φυσιολογικοί παράμετροι και μεταβολές της κρίσιμης ταχύτητας σε κολυμβητές υψηλού επιπέδου με κινητικές αναπηρίες (2007)

Συγγραφέας: Πολατίδου Γεωργία

Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Νευρομυϊκές προσαρμογές με την εφαρμογή ενός προγράμματος αντιθετικής προπόνησης με διαφορετικό φορτίο επιβάρυνσης (2007)

Συγγραφέας: Σπαϊας Άγγελος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Πυλιανίδης Θ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αθλητών και αθλητριών υψηλού επιπέδου επιτραπέζιας αντισφαίρισης (2007)

Συγγραφέας: Παπαθανασίου Ισμήνη

Τριμελής Επιτροπή: Μάλλιου Π., Μπενέκα Α., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Η επίδραση της προπόνησης με βάρη και της συνδυαστικής προπόνησης ταχύτητας και αλτικών ασκήσεων στην αύξηση της δρομικής ταχύτητας νεαρών αθλητών στίβου ηλικίας (12-15) χρονών (2007)

Συγγραφέας: Γεωργαντά Βασιλική

Τριμελής Επιτροπή: Πυλιανίδης Θ., Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ.

 

Τίτλος:Οξεία επίδραση της άσκησης με δονήσεις σε παραμέτρους της φυσικής κατάστασης (2006)

Συγγραφέας: Αντωνάκης Εμμανουήλ 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Η επίδραση ενός προγράμματος άσκησης με τη μέθοδο pilates σε επιλεγμένες φυσικές και κινητικές ικανότητες ενήλικων ατόμων (2006)

Συγγραφέας: Κόψα Αθανασία

Τριμελής Επιτροπή: Μιχαλοπούλου Μ., Δούδα Ε., Αγγελούσης Ν.

 

Τίτλος:Ο ρόλος της σωματικής άσκησης και διατροφής στην προαγωγή της υγείας κατά την ελληνική αρχαιότητα (2006)

Συγγραφέας: Φουντά Αγγελική 

Τριμελής Επιτροπή: Αλμπανίδης Ε., Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Επίδραση της ενεργητικής αποκατάστασης μετά από επαναλαμβανόμενες αναερόβιες προσπάθειες στην κολύμβηση (2006)

Συγγραφέας: Τσάμη Αικατερίνη

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Γούργουλης Β.

 

Τίτλος:Συσχέτιση προδιαθεσικών παραγόντων της στεφανιαίας νόσου με βάση το αποτέλεσμα δοκιμασίας κόπωσης σε υγιείς ομάδες πληθυσμού (2006)

Συγγραφέας: Σβερκίδης Θεόδωρος 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Η επίδραση ενός μακροχρόνιου προγράμματος άσκησης στις φυσιολογικές και βιοχημικές παραμέτρους ασθενών με στεφανιαία νόσο (2005)

Συγγραφέας: Τρίκας Γεώργιος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Αντωνίου Π.

 

Τίτλος:Η επίδραση της άσκησης σε φυσιολογικές παραμέτρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (2005)

Συγγραφέας: Σαββάκη Δήμητρα

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Επιλογή αθλητικών ταλέντων στο άθλημα της Επιτραπέζιας αντισφαίρισης (2004)

Συγγραφέας: Κατσικαδέλλης Μιχάλης

Τριμελής Επιτροπή: Πυλιανίδης Θ., Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Η επίδραση της ανάπτυξης και του φύλου σε παραμέτρους δύναμης και απόδοσης κολυμβητών αγωνιστικού επιπέδου ηλικίας 10 έως 16 ετών (2004)

Συγγραφέας: Γεωργίου Χριστίνα

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Γούργουλης Β.

 

Τίτλος:Σωματική άσκηση και μεταγευματική επίδραση τροφών διαφορετικού γλυκαιμικού δείκτη σε γυναίκες με ζαχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ (2004)

Συγγραφέας: Δεληγιάννη Παναγιώτα

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Αξιολόγηση των φυσιολογικών χαρακτηριστικών και της φυσικής κατάστασης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων (2004)

Συγγραφέας: Παπαευθυμίου Βάϊα

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Αντωνίου Π.

 

Τίτλος:Συμπεριφορά και εκτίμηση ανοσοποιητικών, ορμονικών και μεταβολικών παραγόντων μετά από αγωνιστική προσπάθεια τριαθλητών υψηλού επιπέδου (2004)

Συγγραφέας: Αρσένη Κυριακή

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Λαπαρίδης Κ.

 

Τίτλος:Η επίδραση της άσκησης στους παράγοντες πήξης και ινωδόλυσης σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο (2003)

Συγγραφέας: Λογοθέτη Σοφία

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Η επίδραση ενός εξειδικευμένου προγράμματος συνδυασμού αερόβιας άσκησης και άσκησης με βάρη σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια (2003)

Συγγραφέας: Κοσμίδου Κωνσταντίνα

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Η επίδραση της άσκησης στο μεταβολισμό του οστού και στη φυσική κατάσταση γυναικών μετά την εμμηνόπαυση (Διατμηματικό Πρόγραμμα – Κατεύθυνση Άσκηση και Υγεία - 2001) – (2003)

Συγγραφέας: Καρακύριου Στυλιανή 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Καραμούζης Μ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Η επίδραση της άσκησης σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της αιμικάθαρσης (Διατμηματικό Πρόγραμμα – Κατεύθυνση Άσκηση και Υγεία - 2001)- (2003)

Συγγραφέας: Τοπαλίδου Βασιλική 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Κουϊδή Ε., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Μορφολογικά χαρακτηριστικά και αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης σε αθλητές αναπτυξιακής ηλικίας ομαδικών αθλημάτων αναπτυξιακής ηλικίας (2003)

Συγγραφέας: Καραγιαννίδης Θεόδωρος.

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Παράγοντες που επηρεάζουν τη σκηνική παρουσίαση ελληνικού παραδοσιακού χορού και του μοντέρνου (2003)

Συγγραφέας: Μπακόπουλος Χαράλαμπος

Τριμελής Επιτροπή: Σερμπέζης Β., Γουλιμάρης Δ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Αξιολόγηση των μεταβολικών απαιτήσεων και προσδιορισμός της κατανάλωσης οξυγόνου κατά τη διάρκεια προγραμμάτων Ρυθμικής Αγωνιστικής  Γυμναστικής (2002)

Συγγραφέας: Αυλωνίτη Αλεξάνδρα

Τριμελής Επιτροπή: Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Η επίδραση εξατομικευμένων αλμάτων βάθους από διαφορετικά ύψη στο κατακόρυφο άλμα αθλητριών πετοσφαίρισης Εθνικής κατηγορίας (2002)

Συγγραφέας: Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Άσκηση και φυσιολογικά χαρακτηριστικά σε παχύσαρκα παιδιά ηλικίας 11-12 ετών (2002)

Συγγραφέας: Ζολώτα Φωτεινή

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Η επίδραση της προπόνησης δύναμης σε παραμέτρους της φυσικής κατάστασης και τεχνικής ποδοσφαιριστών ηλικίας 12-15 ετών (2002)

Συγγραφέας: Χρίστου Μάριος 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Πυλιανίδης Θ.

 

Τίτλος:Φυσιολογικές ανταποκρίσεις ενήλικων γυναικών χορευτών και χορευτριών ομάδων επιδείξεων κατά την εκτέλεση ελληνικών παραδοσιακών χορών (2002)

Συγγραφέας: Γαλανού Αφροδίτη

Τριμελής Επιτροπή: Σερμπέζης Β., Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Αξιολόγηση επίδρασης εξειδικευμένου προπονητικού προγράμματος στην ικανότητα ισορροπίας σε αθλητές Δ΄ κατηγορίας κα σε τμήματα μαζικού αθλητισμού στης Ενόργανης Γυμναστικής (2002)

Συγγραφέας: Μαυρομιχάλη Ελένη

Τριμελής Επιτροπή: Γούργουλης Β., Κυριαλάνης Π., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Η επίδραση της χορήγησης κρεατίνης σε έντονη διαλειμματική άσκηση (2002)

Συγγραφέας: Γεωργούλιας Ιωάννης 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Πυλιανίδης Θ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Σχέσεις σωματικών χαρακτηριστικών και φυσικής κατάστασης με αντιλήψεις παρακίνησης στο μάθημα της φυσικής αγωγής (2001)

Συγγραφέας: Καλογιάννης Περικλής 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Παπαϊωάννου Α., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Επίδραση τη προπόνησης ποδοσφαίρου σε μεταβολικούς δείκτες και παραμέτρους του ανοσοποιητικού συστήματος (2001)

Συγγραφέας: Παναγιώτου Γεώργιος 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Καραμούζης Μ., Δούδα Ε.

 

Τίτλος:Η επίδραση της χορήγησης υδατανθράκων διαφορετικού γλυκαιμικού δείκτη 15 λεπτά πριν την άσκηση, σε μεταβολικούς και ορμονικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια παρατεταμένης προσπάθειας (2000)

Συγγραφέας: Καραμανώλης Ιωάννης 

Τριμελής Επιτροπή: Τοκμακίδης Σ., Ταξιλδάρης Κ., Δούδα Ε.

 

 

Συμμετοχή σε Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα

 Ως Επιστημονικά Υπεύθυνη

Επιστημονικά Υπεύθυνη στο έργο 82186 με τίτλο: ‘’Πρακτική Άσκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης’’. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Και Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση -Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ. Χρονική Διάρκεια: 6/4/2016 έως 31/10/2019.

Αναπληρώτρια Ιδρυματική Υπεύθυνη στο έργο 1252 «Ηράκλειτος: Υποτροφίες έρευνας με Προτεραιότητα στη Βασική Έρευνα» (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, μέτρο 2.2., ενέργεια 2.2.3.) με Ιδρυματικό Υπεύθυνο τον κ. Σάββα Τοκμακίδη.

Έργο με τίτλο: «Η επίδραση της διατροφής και της άσκησης στο βασικό μεταβολισμό, στον έλεγχο του σωματικού βάρους και της αυτοεκτίμησης σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» που υλοποιείται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ροδόπης-Γραφείο Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Ροδόπης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2009 έως 31/8/2010.

Έργο με τίτλο: «Δημιουργία Δικτύου Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Η δια βίου άσκηση ως μέσο βελτίωσης της υγείας και ενασχόλησης του ελεύθερου χρόνου σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (Μέτρο 2.4, Ενέργεια 2.4.3., Πράξη 2.4.3.δ). Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2006 έως 30/8/2007.

Έργο με τίτλο: «Προσδιορισμός επιπέδων φυσικής κατάστασης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών της Κύπρου και παράγοντες που την προσδιορίζουν». Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 21/11/2005 έως 21/11/2008.

Έργο με τίτλο: «Αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και της προπόνησης σε σχέση με παράγοντες του ανοσοποιητικού συστήματος σε αθλήτριες υψηλού επιπέδου» στα πλαίσια του έργου «Ηράκλειτος: Υποτροφίες έρευνας με Προτεραιότητα στη Βασική Έρευνα», στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, μέτρο 2.2., ενέργεια 2.2.3. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 8/11/2003 έως 31/12/2006.

Ως μέλος Ερευνητικής Ομάδας

Έργο με τίτλο: «Ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος ανάλογα με την προπονητική επιβάρυνση» στα πλαίσια του έργου «Ηράκλειτος: Υποτροφίες έρευνας με Προτεραιότητα στη Βασική Έρευνα» (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, μέτρο 2.2., ενέργεια 2.2.3.). Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σάββας Τοκμακίδης, Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 8/11/2003 έως 30/9/2007.

Έργο με τίτλο: «Επίδραση της ισχύος με διαφοροποίηση της ταχύτητας εκτέλεσης κατά την άσκηση με βάρη στις μεταβολικές και ορμονικές ανταποκρίσεις του οργανισμού» στα πλαίσια του έργου «Ηράκλειτος: Υποτροφίες έρευνας με Προτεραιότητα στη Βασική Έρευνα» (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, μέτρο 2.2., ενέργεια 2.2.3.). Επιστημονικός Υπεύθυνος: Θεόφιλος Πυλιανίδης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 8/11/2003 έως 15/5/2007.

Έργο με τίτλο: «Καρδιαγγειακά νοσήματα και άσκηση: Επίδραση της συστηματικής άσκησης στην αγγειακή λειτουργία (αγγειοδραστικότητα) ασθενών με αγγειοπάθειες» στα πλαίσια του έργου ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ», Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σάββας Τοκμακίδης, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (Μέτρο 2.2), Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/1/2005 έως 31/8/2008.

Έργο με τίτλο: «Επίδραση της αερόβιας άσκησης της άσκησης αντιστάσεων και του συνδυασμού τους στην αποκατάσταση καρδιοπαθών χαμηλού κινδύνου», Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σάββας Τοκμακίδης, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου, Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/4/2007 έως 34/4/2011.

Έργο με τίτλο: «Αθλητική Εκπαίδευση: Αξιολόγηση της επίδρασης των προγραμμάτων ανάπτυξης δύναμης στην αγωνιστική απόδοση και στην υγεία των αθλητών» στα πλαίσια του προγράμματος ΠΕΝΕΚ-Πρόγραμμα Ένταξης και Κινητικότητας Νέων Ερευνητών, Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σάββας Τοκμακίδης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/10/2004 έως 30/10/2007.

Ως Επιστημονική Συνεργάτης

Έργο με τίτλο: ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ: Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – ‘’Κεντρικές Δράσεις για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Υποέργο 2’’ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2007-2013 στον Άξονα Προτεραιότητας ‘’Ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου για την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης’’ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σάββας Τοκμακίδης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2010 έως 31/8/2015.

Έργο με τίτλο: Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Και Δια Βίου Μάθηση» 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Κώστα Γεώργιος. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2010 έως 31/8/2015.

Έργο με τίτλο: Δομή απασχόλησης και σταδιοδρομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Και Δια Βίου Μάθηση» 2007-2013 στον Άξονα Προτεραιότητας 4: ‘’Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης και σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης’’ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Παντελής Μπότσαρης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2010 έως 31/8/2015.

Έργο με τίτλο: «Αναμόρφωση Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Υποέργο 2) - Αναμόρφωση Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού», στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ. Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ταξιλδάρης Κυριάκος. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/6/2003 έως 31/8/2007.

Έργο με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών/τριων στο ΔΠΘ – Β Φάση: Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του ΤΕΦΑΑ του Δ.Π. Θράκης με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης του πληθυσμού». Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σάββας Τοκμακίδης. Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ (Υποπρόγραμμα 3.4.β) Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1-9-2001 έως 31/12/2005.

Έργο με τίτλο: «Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Άσκηση και Ποιότητα Ζωής». Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαυρομάτης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2002 έως 31/8/2010.

Έργο με τίτλο: «Ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων και καινοτομικών εφαρμογών σε θέματα σωματικής άσκησης και προαγωγής της υγείας», Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου: Σάββας Τοκμακίδης. Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (Κατηγορία Πράξεων 3.1.2.β), Διάρκεια υλοποίησης 1/9/2005 έως 30/9/2008.

Έργο με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών - Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου, Δημοκρίτειου και Θεσσαλίας». Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ταξιλδάρης Κυριάκος. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2000 έως 31/12/2003.

Έργο με τίτλο: «Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Υποέργο 3) - Άσκηση και Ποιότητα Ζωής». ΥΠΕΠΘ (Β' ΕΠΕΑΕΚ) - Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαυρομάτης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2001 έως 31/12/2003.

Έργο με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών/τριων του ΔΠΘ - Γ΄ Φάση». Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σάββας Τοκμακίδης. Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 22/7/2005 έως 30/9/2008.

Έργο με τίτλο: «Εθνικό Σύστημα Ανάδειξης Ταλέντων Ποδοσφαίρου», που χρηματοδοτήθηκε από την ΓΓΕΓΕΤ και την ΕΠΟ (Δράση για τον Αθλητισμό). Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ταξιλδάρης Κυριάκος. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/3/2003 έως 31-8-2004.

Έργο με τίτλο: «Πρακτική άσκηση φοιτητών σε εργαζόμενους (εργοστάσια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, διάφορες υπηρεσίες) καθώς και σε ειδικές ομάδες ατόμων από νοσοκομεία, ιδρύματα και σχολεία με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας τους». Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου: Σάββας Τοκμακίδης. Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ (Υποπρόγραμμα 3.4.β). Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 21/1/1998 έως 31/3/2000.

Έργο με τίτλο: «Η σωματική άσκηση ως μέσο βελτίωση της υγείας, αύξηση της παραγωγικότητας και ενασχόλησης του ελεύθερου χρόνου». Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου: Σάββας Τοκμακίδης. Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ (Υποπρόγραμμα 3.4.γ – 3.3.η). Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 26/5/1998 έως 30/4/2000.

Έργο με τίτλο: «Επιστημονική υποστήριξη αθλητών». Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου: Αστέριος Δεληγιάννης. Φορέας υλοποίησης του έργου: Ειδική Γραμματεία Αθλητισμού Μακεδονίας Θράκης, ΤΕΦΑΑ - ΔΠΘ, ΤΕΦΑΑ - ΑΠΘ, ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας, ΤΕΦΑΑ Σερρών. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2000.

Έργο με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών - Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου, Δημοκρίτειου και Θεσσαλίας». Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ταξιλδάρης Κυριάκος. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2001 έως 31/12/2003.

Έργο με τίτλο: «Πρακτική άσκηση φοιτητών σε εργαζόμενους (εργοστάσια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, διάφορες υπηρεσίες) καθώς και σε ειδικές ομάδες ατόμων από νοσοκομεία, ιδρύματα και σχολεία με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας τους». Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου: Σάββας Τοκμακίδης. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ (Υποπρόγραμμα 3.4.β). Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/1/2000 έως 31/8/2001.

Έργο με τίτλο: «Ενημέρωση Επιχειρηματιών σε θέματα εκπαίδευσης προσωπικού». Φορέας υλοποίησης του έργου: Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Το Κοινοτικό πρόγραμμα ADAPT εγκρίθηκε το 1995 και ολοκληρώθηκε το 1997.

Έργο με τίτλο: «Συγκριτική μελέτη των φυσιολογικών και ψυχοκινητικών χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν τις αθλήτριες της Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής σε σχέση με αθλήτριες άλλων αθλημάτων». Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου: Σάββας Τοκμακίδης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 26/10/1994 έως 30/10/1996.

Έργο με τίτλο: «Επεξεργασία στοιχείων της εκπαιδευτικής εξέλιξης των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ κατά την τελευταία πενταετία, με στόχο τον εντοπισμό παραγόντων που συμβάλουν σε αυτήν». Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου: Γεώργιος Μαυρομάτης. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/3/1993 έως 31/7/1995.

Συνεργασίες με Ομοσπονδίες

Επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Επιστημονικής Υποστήριξης Αθλητισμού (ΚΕΥΑ), το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και λειτούργησε από το 1997 μέχρι το 2000 με συμμετοχή στην αξιολόγηση αθλητικών συλλόγων και ομάδων Στίβου, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Κολύμβησης, Αντισφαίρισης, Αντιπτέρισης, Χειροσφαίρισης, Tae kwo Do, Ποδοσφαίρου.

Ως μέλος του εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ στην κατεύθυνση της Κλινικής Εργοφυσιολογίας και Φυσιολογίας της Άσκησης, συμμετοχή στην πραγματοποίηση ειδικών μετρήσεων για την αξιολόγηση μορφολογικών χαρακτηριστικών και της φυσικής κατάστασης σε αθλητές και αθλήτριες διαφόρων αθλημάτων όπως: Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής Ελλάδος και Κύπρου (1995-1996) / Εθνική Ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής (1995-1996) / Εθνική Ομάδα Τρίαθλου (2001) / Εθνική Ομάδα Ελληνορωμαϊκής Πάλης Ανδρών (2002) / Εθνική Ομάδα Κανόε-Καγιάκ (2001-2003) / Εθνική Ομάδα Goal Ball (2004) / Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών (2002-2004) / Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών (2004)

Κυριότερες δημοσιεύσεις: 

 • Savvaki D., Taousani E., Goulis D.G., Tsirou E., Voziki E., Douda H., Nikolettos N., Tokmakidis S.P. (2018). Guidelines for exercise during normal pregnancy and gestational diabetes: a review of international recommendations, 17(4):521-529. doi: 10.1007/s42000-018-0085-6.
 • Kosmidou, S.P., Batsiou, S.A., Douda, H.T., Antoniou, P.D. (2017). Factors affecting chronic pain in people with spinal cord injury. Arch Hellen Med, 34(3), 373-382.
 • Themistocleous I.-C., Stefanakis M., Douda H. (2017). Coronary Heart Disease Part II: Role of Physiotherapy, PANR Journal, April 29, 2017, https://www.panr.com.cy/?p=1547.
 • Themistocleous I.-C., Stefanakis M., Douda H. (2017). Coronary Heart Disease Part I: Pathophysiology and Risk Factors. PANR Journal, April 29, 2017, https://www.panr.com.cy/?p=1542.
 • Nikolaidis P.T., Gkoudas K., Afonso J., Clemente-Suarez V., Knechtle B., Kasabalis S., Kasabalis A.,Douda H., Tokmakidis S. & Torres-Luque G. (2016). Who jump the highest? Anthropometric and physiological correlations of vertical jump in youth elite female volleyball players. J Sports Med Phys Fitness, 57(6):802-810.
 • Theodorou A.A., Panayiotou G., Volaklis K.A., Douda H.T., Paschalis V., Nikolaidis M.G., Smilios I., Toubekis A., Kyprianou D., Papadopoulos I. & Tokmakidis S.P. (2016). Aerobic, resistance and combined training and detraining on body composition, muscle strength, lipid profile and inflammation in coronary artery disease patients. Research in Sports Medicine, 3:1-14.
 • Antoniades O., Douda H.T., Papazoglou D. & Tokmakidis S.P. (2016). Prevalence of hypertension and determinants of cardiac function in overweight and obese children and adolescents. PANR Journal, February 9.
 • Kastanias V.T., Douda H.T., Batsiou A.S. & Tokmakidis S.P. (2015). Effects of aerobic exercise on health-related indicators in individuals with intellectual disability with or without the Down syndrome. PANR Journal, September 15.
 • Volaklis K.A., Smilios I., Spassis AT., Zois C.E., Douda H.T., Halle M. & Tokmakidis S.P. (2015). Acute Pro- and Anti-Inflammatory Responses to Resistance Exercise in Patients with Coronary Artery Disease: A Pilot Study. Journal of Sports Science and Medicine, 14: 91-97.
 • Douda H.T., Kosmidou K.V., Smilios I., Volaklis K.A. & Tokmakidis S.P. (2015). Community-Based Training-Detraining Intervention in Older Women: A 5-year Follow-Up Study. Journal of Aging and Physical Activity. Journal of Aging and Physical Activity, 23, 496 -512.
 • Tokmakidis S.P., Touvra A.-M., Douda H.T., Smilios I., Kotsa K. & Volaklis K.A. (2014). Training, Detraining, and Retraining Effects on Glycemic Control and Physical Fitness in Women with Type 2 Diabetes. Horm Metab Res, 46:974-979. DOI 10.1055/s-0034-1390483.
 • Sotiropoulos, K., Smilios, I., Douda, H., Christou, M. & Tokmakidis, S.P. (2014). Contrast Loading: Power Output and Rest Interval Effects on Neuromuscular Performance. International Journal of Sports Physiology and Performance, 9(3):567-574.
 • Αντωνιάδης Ορ., Δούδα Ε., Παπάζογλου Δ. & Τοκμακίδης Σ. (2014). Οξείες προσαρμογές της αερόβιας άσκησης στην καρδιαγγειακή λειτουργία υπέρβαρων/παχύσαρκων παιδιών προεφηβικής ηλικίας. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής, 31(4): 477-486.
 • Αντωνιάδης Ορ., Δούδα Ε., Παπάζογλου Δ. & Τοκμακίδης Σ. (2014). Παράγοντες που επηρεάζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία υπέρβαρων/παχύσαρκων παιδιών ηλικίας 9-14 ετών. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής, 31(3): 316-326.
 • Κοσμίδου Κ., Δούδα Ε., Ελευθεριάδου Α., Βόλακλης Κ. & Τοκμακίδης Σ. (2014). Η επίδραση ενός συνδυαστικού προγράμματος άσκησης διάρκειας 3 ετών στη σύσταση σώματος και στο λιπιδαιμικό προφίλ γυναικών τρίτης ηλικίας. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής, 31(2): 191-199.
 • Καρακύριου Σ., Δούδα Ε. & Τοκμακίδης Σ. (2013). Η επίδραση προγράμματος άσκησης με ολόσωμη δόνηση συγκριτικά με συνδυαστικό πρόγραμμα άσκσησης στην οστική πυκνότητα οστεοπορωτικών και υγιών μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών. Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή & τον Αθλητισμό, 11(2): 68-78.
 • Smilios, I., Sotiropoulos, K., Christou, M., Douda, H., Spaias, A.& Tokmakidis, S.P. (2013). Maximum power training load determination and its effects on load-power relationship, maximum strength, and vertical jump performance. J Strength Cond Res, 27 (5): 1223-1233.
 • Christodoulos A.D., Douda H.T. & Tokmakidis S.P. (2012). Cardiorespiratory Fitness,Metabolic Risk, and Inflammation in Children. International Journal of Pediatrics, Article ID 270515, 6 pages, doi:10.1155/2012/270515.
 • Karakiriou S., Douda H.T., Smilios I., Volaklis K. & Tokmakidis S.P. (2011). Vibration and Exercise Training Effects on Bone Mineral Density and Muscle Strength in Postmenopausal Women. ECSS Journal, 12(1):81-88.
 • Toubekis, A.G., Vasilaki, A., Douda, H., Gourgoulis, V. & Tokmakidis, S. (2011). Physiological responses during interval training at relative to critical velocity intensity in young swimmers. Journal of Science and Medicine in Sport, 14 (4): 363-368.
 • Sotiropoulos K., Smilios I., Christou M., Barzouka K., Spaias A., Douda H. & Tokmakidis S.P. (2010). Effects of warm-up on vertical jump performance and muscle electrical activity using half-squats at low and moderate intensity. Journal of Sports Science and Medicine, 9(2): 326-331.
 • Zois E.Ch., Tokmakidis S.P., Volaklis K.A., Kotsa K., Touvra A.M., Douda H.T., Yovos I.G. (2009). Lipoprotein profile, glycemic control and physical fitness after strength and aerobic training in post-menopausal women with type 2 diabetes. Eur J Appl Physiol, 106(6): 901-907.
 • Δούδα Ε., Αναγνωστοπούλου Ν.Π., Χριστόδουλος Α.Δ., Λαπαρίδης Κ.Σ., Τοκμακίδης Σ.Π. (2009). Επιδημιολογία της παχυσαρκίας, διατροφικές συνήθειες και φυσική δραστηριότητα σε εφηβικό πληθυσμό από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Καρδιά & Αγγεία, 14 (4): 295-302.
 • Mantzouranis N., Douda H., Pilianidis T., Tokmakidis S.P (2009). Comparison of IOTF cutoffs, CDC growth charts and Z-BMI scores in the prevalence of childhood obesity. The Greek Obesity and Lifestyle Study. Pediatrics, 72: 41-45.
 • Douda H.Τ., Toubekis A., Avloniti A., Smilios I., Tokmakidis S. (2008). Physiological and anthropometric determinants of rhythmic gymnastics performance. International Journal of Sports Physiology and Performance, 3: 41-54.
 • Douda H.Τ., Avloniti A., Kasabalis A., & Tokmakidis S.P. (2007). Adaptations on Physical Performance Characteristics after a 6-month specific training in Rhythmic Gymnasts, Medical Problems of Artistic Performing, 22(1): 10-17.
 • Avloniti A.A., Douda H.T., Tokmakidis S.P., Kortsaris A.H., Papadopoulou E.G, & Spanoudakis E.P. (2007). Acute effects of soccer training on white blood cell count in elite female players, International Journal of Sports Physiology and Performance, 2: 239-249.
 • PilianidisTh., MarigliH., Douda H., MantzouranisN., SmiliosI., Tokmakidis S.P.(2007). Reliability and Validity of a modified field test for the evaluation of aerobic performance. International Journal of Founadamental and Applied Kinesiology, 39(2): 113-188.
 • Douda H., Avloniti A., Kasabalis A., Smilios I., & Tokmakidis S. (2006). Application of ratings of perceived exertion and physiological responses to maximal effort in rhythmic gymnasts. International Journal of Applied Sports Sciences, 18(2):78-88.
 • Christodoulos A., Douda H., Polykratis M., Tokmakidis S. (2006). Attitudes towards exercise and physical activity behaviors in Greek schoolchildren after a year-long intervention on Health Education, Br J Sports Med, 40(4):367-371.
 • Volaklis K., Douda H., Kokkinos P., Tokmakidis S. (2006). Physiological alterations to detraining following prolonged combined strength and aerobic training in cardiac patients, European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation, 13(3):375-80.
 • Kasabalis A., Douda H., Tokmakidis S. (2005). Relationship between anaerobic power and jumping of selected male volleyball players of different ages, Perceptual and Motor Skills, 100: 607-614.
 • Toubekis A., Douda H., Tokmakidis S. (2005). Influence of different rest intervals during active or passive recovery on repeated sprint swimming performance, Eur J Appl. Physiol., 93:694-700.
 • Kasabalis A., Douda H., Volaklis K., Pilianidis Th. (2005). Energy Requirements of Elite Volleyball Players in Training and Competition, Journal of Human Movement Studies, 48(5): 365-378.
 • Tokmakidis S., Kokkinidis E., Smilios I., Douda H. (2003). The effects of ibuprofen on delayed muscle soreness and muscular performance after eccentric exercise. J Strength Cond Res, 17(1): 53-59.
 • Douda H., Tokmakidis S., Tsigilis N. (2002). Effects of specific training on muscle strength and flexibility of rhythmic sports and artistic female gymnasts, Coaching & Sport Science Journal, 4 (1): 23-27.
 • Douda H., Laparidis K., Tokmakidis S. (2002). Long-term training induces specific adaptations on physique of rhythmic sports and female artistic gymnasts, European Journal of Sport Science, 2(3):1-14.
 • Tsigilis N., Douda H., Tokmakidis S. (2002). Test-retest reliability of the Eurofit test battery administered to university students. Percept Mot Skills, 95: 1295-1300.
 • PilianidisTh., Douda H., Smilios I., Nikolaidis K., Tsarouchas E., Tokmakidis S. (2002). Changes in Muscular Flexibility and Performance During an Ultramarathon Race. Journal of Human Movement Studies, 43: 417-427.