Σεμινάριο πρώτων βοηθειών (Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στις 18:00-21:30)

Ο Ελληνικός Ανθρωπιστικός Σύλλογος KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές® προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσης, τεχνογνωσίας και χρήσιμων εφαρμογών διάσωσης για τους τεταρτοετείς φοιτητές και προσωπικό του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ.

Το πρώτο βήμα υλοποίησης της συνεργασίας μας, αφορά τη συμμετοχή των μελών σας στο Webinar iSAVElives FREE - First REsponder Education την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στις 18:00-21:30, διάρκειας 3,5 ωρών (θα σταλεί σύνδεσμος). Στο δεύτερο βήμα θα ενημερωθείτε για την πρακτική εφαρμογή του σεμιναρίου στο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ.

Ημερομηνία εκπαίδευσης: Κυριακή 29/5/22, ώρα 18:00 - 21:30 (παράκληση για σύνδεση με κλειστά μικρόφωνα και κάμερες μέχρι τις 17:45)

Σύνδεσμος: https://tinyurl.com/y2fhdfga

Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια δυσκολία, επιλέξτε: https://tinyurl.com/bdw86rf8 


Συμβουλές - Προετοιμασία
Πριν την συμμετοχή σας στην εκπαίδευση, παρακολουθήστε απαραιτήτως το βίντεο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής – BLS 2021 στον σύνδεσμο: (https://tinyurl.com/62ayz7cw), το οποίο σας διδάσκει την αντιμετώπιση ενός θύματος καρδιακής ανακοπής - εισάγοντας παράλληλα την χρήση της τεχνολογίας στη διάσωση μέσω του app iSAVElives (παράκληση για την εγγραφή στο κανάλι KIDS SAVE LIVES του YouTube)

Επικοινωνία
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://kidssavelives.gr/

Κατά την ολοκλήρωση, το KIDS SAVE LIVES θα τους χορηγήσει δωρεάν:

  • Δυνατότητα αυτοαξιολόγησης των γνώσεων τους
  • Βεβαίωση Συμμετοχής
  • Posters Πρώτων Βοηθειών (σε Ελληνική και Αγγλική εκδοχή)
  • Πρόσβαση σε εκπαιδευτικά videos Πρώτων Βοηθειών
  • Χρήση του διαδικτυακού Εθνικού Χάρτη Απινιδωτών
  • Χρήση του πολυγλωσσικού App iSAVElives

Πληροφορίες για την προσωπική σας αυτοαξιολόγηση και τη Βεβαίωση Συμμετοχής με το όνομα σας, θα σας δοθούν από τους εισηγητές στο τέλος του σεμιναρίου. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία στην παραλαβή της βεβαίωσης σας παρακαλούμε επικοινωνήστε εδώ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάθε χρόνο 350,000 θύματα καταρρέουν από αιφνίδια εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή στην Ευρώπη, που αποτελεί και την 3η αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες. Η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνες, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Έρευνες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης αναφέρουν πως οι 100,000 από τα θύματα μπορούν να επιστρέψουν στη ζωή - κάθε χρόνο -, όπως συνέβη στην περίπτωση του Κρίστιαν Έρικσεν ή του 14χρονου αθλητή στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Νέων Μουδανιών.

Η λύση που προσφέρει το KIDS SAVE LIVES για να αντιμετωπίσουμε στην Ελλάδα τον μεγαλύτερο εχθρό των εξωνοσοκομειακών καρδιακών ανακοπών - τον χρόνο -, είναι μέσα από τους στρατηγικούς άξονες που αναπτύσσει από την ημέρα της σύστασης του: Εκπαίδευση | Απινιδωτές | Τεχνολογία | Διάσωση.

Μετά την δωρεάν εκπαίδευση 95,000 περίπου παιδιών και ενηλίκων, την τοποθέτηση και καταγραφή 200 νέων Απινιδωτών σε σχολεία και Δήμους και την επαναφορά στη ζωή 25 θυμάτων καρδιακής ανακοπής, πιστεύουμε πως η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει να σωθούν περισσότερες ζωές στην Πατρίδα μας, κυρίως όμως θα βοηθήσει στη διαμόρφωση κουλτούρας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που κινδυνεύει.