Βιβλιοθήκη

42-19710245Από το ακαδημαϊκό έτος 1987-88 λειτουργεί στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Βιβλιοθήκη που διαθέτει 14.000 τόμους (βιβλία, περιοδικά, διδακτορικά, μεταπτυχιακά και διπλωματικές εργασίες φοιτητών). Διαθέτει επίσης και μία μεγάλη συλλογή από βιντεοταινίες cd και κασέτες, καθώς και τεκμηρίωσης (C.D. ROM) με ηλεκτρονικές on lin βιβλιογραφικές τράπεζες:

  1. Sport discus (αθλητική βιβλιογραφία)
  2. Dissertation Abstracts (διατριβές)

Ο χρήστης του C.D. ROM έχει δυνατότητα να τυπώσει μέχρι 30 άρθρα. (Η σελίδα χρεώνεται 0,2 ευρώ). Σε περίπτωση που χρειάζεται περισσότερα άρθρα η Βιβλιοθήκη διαθέτει δισκέτες, για την εξυπηρέτησή του. (Τιμή δισκέτας 0,90 ευρώ).
Για τις φωτοτυπίες οι χρήστες χρησιμοποιούν κάρτες των 50 και 100 μονάδων (που στοιχίζουν 1,60 και 3,10 ευρώ αντίστοιχα).
Εάν κάποιος χρήστης ενδιαφέρεται για ολόκληρο άρθρο, περιοδικού που δεν υπάρχει στην Βιβλιοθήκη μας, υπάρχει όμως σε άλλη ελληνική Βιβλιοθήκη (αυτό θα το δει ο χρήστης από τη θέση www.ekt.gr), δίνει την παραγγελία του στον αρμόδιο υπάλληλο μας, ο οποίος θα την διεκπεραιώσει μέσω του ΕΚΤ (Ελληνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης). Επίσης έχει εξασφαλιστεί και η προβολή σε διάφορα ξενόγλωσσα περιοδικά (συνδρομή on line). Όταν το άρθρο βρίσκεται σε Βιβλιοθήκες του Εξωτερικού, γίνεται παραγγελία από τον ίδιο το χρήστη μέσω του British Council (Εθνικής Αμύνης 9, Τ.Θ. 500007, 54013 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-235236). Επίσης έχει εξασφαλιστεί και η πρόσβαση σε διάφορα ξενόγλωσσα περιοδικά (συνδρομή on line).
Δεν επιτρέπεται η φωτοαντιγράφηση εντύπων εκτός του υλικού της Βιβλιοθήκης καθώς και των διπλωματικών εργασιών, μεταπτυχιακών διατριβών, διδακτορικών διατριβών.