Προσωπική Σελίδα της Σοφίας Μπάτσιου

batsiou Ονοματεπώνυμο: Σοφία Μπάτσιου
Ιδιότητα: ΔΕΠ Επίκουρη Καθηγήτρια
Γνωστικό αντικείμενο: Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή
Τομέας: Άσκηση και Υγεία
Εργαστήριο:
Τηλέφωνο: +30 25310 39708
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προσωπική ιστοσελίδα:
Γραφείο: Β2-22 (1ος όροφος)
Ώρες ακρόασης φοιτητών:

Χειμερινό εξάμηνο :

Δευτέρα 17:00-18:10

Τρίτη: 10:00-11:15 & 13:15-14:30

Τετάρτη: 13:00-14:30

Εαρινό εξάμηνο:

Τρίτη : 11:30-14:30 Τετάρτη: 11-16:00

Διδασκόμενα μαθήματα
Χειμερινό εξάμηνο:
Ν546 Άτομα με Αναπηρία και Άσκηση Ι (Δευτέρα: 13:30-15:00, 15:10-16:40, 18:30-20 Τρίτη: 11:35-13:05)

Ν034 Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή (Τετάρη : 15:10-16:40 & 16:40-18:20)

Ν549 Πρακτική Άσκηση Ειδικότητας Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής - Δραστηριότητας (Συναντήσεις με τους φοιτητές που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στους φορείς)

Εαρινό εξάμηνο:
Ν550 Άτομα με Αναπηρία και Άσκηση ΙΙ (Τρίτη 9:55-11:25, Τετάρτη: 16:50-20:00)

Επιστημονικά (ερευνητικά) ενδιαφέροντα

 • Βιολογικές προσαρμογές της άσκησης στα άτομα με αναπηρία (νοητική, κινητική, αισθητηριακή)
 • Παρακίνηση των ατόμων με αναπηρία στην άσκηση και τον αθλητισμό
 • Επίδραση της άσκησης στη συμπεριφορά των ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές
 • Η άσκηση ως μέσο προαγωγής της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και/ή χρόνιες παθήσεις

Σύντομο Βιογραφικό
Σπουδές:

 • 1983: Πτυχίο Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Θεσ/νίκης (ΕΑΣΑ) με βαθμό άριστα.
 • 1983: Δίπλωμα ειδικότητας στην κολύμβηση
 • 1987: Πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Τ.Ε.Φ.Α.Α.
 • 1997: Διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ΤΕΦΑΑ. Διδακτορική διατριβή: "Η συμβολή της Φυσικής Αγωγής στην Ψυχολογική και Κινητική Εξέλιξη των Ατόμων με Νοητική Υστέρηση"

Επιστημονική εμπειρία:

 • Διδασκαλία στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ.

  Υπεύθυνη μαθήματος στο Γ΄εξάμηνο (739 & Ν739) "Άτομα με ειδικές ανάγκες και άσκηση" στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» στην Κατεύθυνση Πρόληψη-Παρέμβαση-Αποκατάσταση.

  Διδασκαλία μέρος του μαθήματος "Διδακτικές Προσεγγίσεις και Περιβάλλον Μάθησης στη Φυσική Αγωγή και την Ειδική Φυσική Αγωγή" (Π101) του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή.

  Υπεύθυνη των μαθημάτων "Φυσική αγωγή για μαθητές με αναπτυξιακές & συναισθηματικές διαταραχές " (Π205) και "Φυσική αγωγή για μαθητές με σωματικές αναπηρίες  & αισθητηριακές διαταραχές" (Π204) του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή, της Ειδίκευσης: Ειδική Φυσική Αγωγή.

  Διδασκαλία μέρος του μαθήματος "Πρακτική Άσκηση Ι" (Π206) του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή της Ειδίκευσης: Ειδική Φυσική Αγωγή.

  Υπεύθυνη του μαθήματος "Πρακτική Άσκηση ΙΙ" (Π303)του μεταπτυχιακού προγράμματος Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή της Ειδίκευσης: Ειδική Φυσική Αγωγή

  Διδασκαλία στο πακέτο 17 και 24 της "Συστάδας 8: Φυσική Αγωγή και Υγεία"  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)' του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2014-2020).

  • Συμμετοχή σε Χρηματοδοτούμενα Προγράμματαως Επιστημονικά Υπεύθυνη

   Συνοδευτικές υποστηρικτικές ενέργειες του επιχειρησιακού προγράμματος με τίτλο : “καταπολέμηση του αποκλεισμού των ΑΜΕΑ από την αγορά εργασίας” που υλοποιήθηκε από το Ψυχολογικό Κέντρο της Ξάνθης, στο πλαίσιο του λειτουργικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας,, το 1999-2000.

   Υπεύθυνη  μέρους του συστήματος “πρότυπες μονάδες φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας” που αφορά στη βελτίωση της κινητικής ανάπτυξης των παιδιών του προγράμματος, το οποίο υλοποίησε η Νομαρχία Ξάνθης (Ν.Ε.Λ.Ε.), στο πλαίσιο της Κοινοτικής πρωτοβουλίας “ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ” Άξονας INTEGRA- “ΔΙΟΔΟΣ”, 1998-2000.

   Συνοδευτικές υποστηρικτικές ενέργειες του επιχειρησιακού προγράμματος με τίτλο : “καταπολέμηση του αποκλεισμού των ΑΜΕΑ από την αγορά εργασίας” που υλοποιήθηκε από το Ψυχολογικό Κέντρο της Ξάνθης, στο πλαίσιο του λειτουργικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, το 1996.

   Επιστημονική Συνεργάτης

   Έργο με τίτλο: «Δημιουργία Δικτύου Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Η δια βίου άσκηση ως μέσο βελτίωσης της υγείας και ενασχόλησης του ελεύθερου χρόνου σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (Μέτρο 2.4, Ενέργεια 2.4.3., Πράξη 2.4.3.δ). Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2006 έως 30/8/2007.

   Έργο με τίτλο: «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών/τριων του ΔΠΘ - Γ΄ Φάση». Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ. Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 22/7/2005 έως 30/9/2008.

   Έργο με τίτλο: «Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Υποέργο 3) - Άσκηση και Ποιότητα Ζωής». ΥΠΕΠΘ (Β' ΕΠΕΑΕΚ) - Ευρωπαϊκή Ένωση, Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/9/2001 έως σήμερα.

   Έργο με τίτλο: «Πρακτική άσκηση φοιτητών σε εργαζόμενους (εργοστάσια, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, διάφορες υπηρεσίες) καθώς και σε ειδικές ομάδες ατόμων από νοσοκομεία, ιδρύματα και σχολεία με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας τους». Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ (Υποπρόγραμμα 3.4.β). Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 1/1/2000 έως 31/8/2001.

   Έργο με τίτλο: «Η σωματική άσκηση ως μέσο βελτίωση της υγείας, αύξηση της παραγωγικότητας και ενασχόλησης του ελεύθερου χρόνου». Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΠΕΑΕΚ (Υποπρόγραμμα 3.4.γ – 3.3.η). Διάρκεια υλοποίησης του έργου από 26/5/1998 έως 30/4/2000.

   Ερευνητικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο ΤΕΦΑΑ/Δ.Π. Θράκης, στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας HORIZON του Υπ. Εργασίας, με τίτλο : “Διερεύνηση μεθόδων και τεχνικών για την απόκτηση δεξιοτήτων από άτομα με ειδικές ανάγκες, με στόχο την επαγγελματική τους αποκατάσταση”, (1991-1995).

  Διοικητικό έργο

   • Μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.
   • Μέλος και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής παραλαβής βιβλίων, περιοδικών και εκτελέσεως Βιβλιοδεσιών για την Επιστημονική Βιβλιοθήκη του Τμήματος.
   • Αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής παραλαβής των πάσης φύσεως οργάνων, ειδών και υλικών και εκτελέσεως μικροεργασιών.
   • Μέλος του 3ου γραφείου –συγγραμμάτων
   • Μέλος της Επιτροπής κατάταξης των αιτούντων απόσπαση στο Τμήμα

   Κριτής Επιστημονικών περιοδικών

   • Άθληση & Κοινωνία: Περιοδικό Αθλητικής Επιστήμης
   • Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό

    

   
   

   

Ερευνητικό έργο: Μεταπτυχιακές & Διδακτορικές Διατριβές

 1. Καθοδήγηση και Παρακολούθηση Διδακτορικών -διατριβών

  Τίτλος: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥΣ (2016).

  Διδάκτορας: Πολατίδου Γεωργία

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Αντωνίου Π., Αγγελούσης Νικόλαος, 

  Τίτλος: Επιπολασμός της παχυσαρκίας και επίδραση της άσκησης στη φυσική κατάσταση και σε δείκτες φλεγμονής ατόμων με νοητική υστέρηση (2015)

  Διδάκτορας: Καστανιάς Θεόδωρος

  Τριμελής Επιτροπή:  Τοκμακίδης Σ., Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ.

  Τίτλος :ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ (2015).

  Διδάκτορας: Πάτση Χαρίκλεια

  Τριμελής Επιτροπή: Αντωνίου Π., Μπάτσιου Σ., Μπεμπέτσος Ε.

  Τίτλος: Ο βαθμός και ο τρόπος που επιδρά η διαμόρφωση των κατάλληλων περιβαλλοντικών συνθηκών, στην εκπαιδευτική εξέλιξη των μαθητών με κινητική αναπηρία που φοιτούν σε πλαίσια συμμετοχικής εκπαίδευσης

  Υποψήφια Διδάκτορας: Πρωτονοταρίου Μαρία

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Ζώνιου –Σιδέρη Α., Αντωνίου Π.

  Τίτλος: Η επίδραση της άσκησης με τη χρήση διαδραστικών ψηφιακών παιχνιδιών στους δείκτες παχυσαρκίας, φυσικής και λειτουργικής κατάστασης των ατόμων με νοητική υστέρηση

  Υποψήφιος Διδάκτορας: Τσάπατος Στυλιανός

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Αντωνίου Π.

  Τίτλος: Η επίδραση  αγώνα καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο στην ανάπτυξη ασκησιογενούς φλεγμονής

  Υποψήφιος Διδάκτορας: Τσακωνίτης Χρήστος

  Τριμελής Επιτροπή: Φατούρος Ι., Χατζηνικολάου Α., Μπάτσιου Σ.

  Τίτλος : Εξέταση επίδρασης παραγόντων στην αυτόνομη λειτουργία ατόμων με κινητική αναπηρία

  Υποψήφιος Διδάκτορας: Πρώιος Ιωάννης

  Τριμελής Επιτροπή: Φωτιάδου Ε., Δογάνη Γ., Μπάτσιου Σ.,

  Τίτλος: η επίδραση ενός διεπιστημονικού προγράμματος παραδοσιακών χορών στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών, την ικανοποίηση, αυτοεκτίμηση και το κλίμα παρακίνησης μαθητών με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο

  Υποψήφιος Διδάκτορας: Ζιώγας Δημήτριος

  Τριμελής Επιτροπή: Φιλίππου Φ., Μπάτσιου Σ., Μπεμπέτσος Ε.

 2. Τίτλος: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ (2019)

 3. Συγγραφέας: Κουτσογιάννη Κωνσταντίνα

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Αντωνίου Π., Μιχαλοπούλου Μ.

  Τίτλος: Μελέτη της βούλησης, επίτευξης στόχου και της αθλητικής ταυτότητας σε άτομα με κινητικές αναπηρίες (2018)

  Συγγραφέας: Πρώιος Ιωάννης

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Μπεμπέτσος Ε., Μάλλιου Π.

  Τίτλος: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ (2017)

  Συγγραφέας: Παπαχρήστος Αναστάσιος

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Γιαγκάζογλου Π., Γιάκας Ι.

  Τίτλος: Αξιολόγηση της Φυσικής Δραστηριότητας με Βηματόμετρο, η Συσχέτισή της με το Επίπεδο Παχυσαρκίας και Φυσικής Κατάστασης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση. (2017)

  Συγγραφέας: Ξανθοπούλου Σ.

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Γουλιμάρης Δ.

  Τίτλος: Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2016)

  Συγγραφέας:Χατζηαναγνώστου Κωνσταντίνος

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Γιαγκάζογλου Π., Ζήση Β.

  Τίτλος: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΙΣΜΟ (2016)

  Συγγραφέας: Κούτρα Κωνσταντίνα

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Λαπαρίδης Κ. Μάλλιου Π.

  Τίτλος: Ο ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΚΩΣΗ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ (2016).

  Συγγραφέας: Κοσμίδου Σοφία

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Αντωνίου Π.

  Τίτλος: ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (2016)

  Συγγραφέας: Σαρτζετάκη Μ.

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Αντωνίου Π.

  Τίτλος: ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (2016).

  Συγγραφέας: Κατερινάκη Αγγελική

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Τζιαμούρτας

  Τίτλος: Διατροφικές συνήθειες και φυσική δραστηριότητα παιδιών και εφήβων με αυτισμό (2015)

  Συγγραφέας: Μαυρίκου Ε.

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Πολλάτου Ε.

  Τίτλος: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ (2015)

  Συγγραφέας: Χονδροματίδου Μελίνα

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Μπεμπέτσος Ε.

  Τίτλος: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ (2014)

  Συγγραφέας: Δημητρίου Καλλιόπη

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Σμήλιος Η.

  Τίτλος: ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (2014).

  Συγγραφέας: Καραολής Ιωάννης

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Αντωνίου Π.

  Τίτλος: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (2013)

  Συγγραφέας: Λαφαζάνη Πολυχρονία

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Μιχαλοπούλου Μ., Μάλλιου Π.

  Τίτλος: Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ (2013).

  Συγγραφέας: Καλλιαρδού Ιωάννα

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Λαπαρίδης Κ.

  Τίτλος: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ (2013)

  Συγγραφέας: Διρχαλίδου Σοφία

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Παπαϊωάννου Α., Μπεμπέτσος Ε.

  Τίτλος: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (2012)

  Συγγραφέας: Τσουμπακόπουλος Νικόλαος

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ.

  Τίτλος: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (2012)

  Συγγραφέας: Σινάνα Χαρίκλεια

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ.,Τζιαμούρτας Α., Λαπαρίδης Κ.

  Τίτλος: Το επίπεδο αυτοαντίληψης των παιδιών με κινητική αναπηρία και οι λόγοι παρακίνησης για την ενασχόλησή τους με την άσκηση (2011)

  Συγγραφέας: Ιωαννίδου Δέσποινα

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Κουρτέσης Θ., Δούδα Ε.

  Τίτλος: H ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ (2011)

  Συγγραφέας: Πολίτη Χριστίνα

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε. Τζιαμούρτας Α.

  Τίτλος: Η επίδραση διαφορετικών προγραμμάτων άσκησης στη στερεοτυπική συμπεριφορά ατόμου με αυτισμό (2011).

  Συγγραφέας: Ιγνατίδου Σταυρούλα

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Σμήλιος Η.

  Τίτλος: Η επίδραση προγράμματος άσκησης σε εφήβους με ψυχικές διαταραχές στην αντίληψη της εικόνας του σώματός τους (2010).

  Συγγραφέας: Κυριακίδου Θ.

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Τσιάντης Ι. Αντωνίου Π.

  Τίτλος: Η επίδραση μιας φυσικής δραστηριότητας αναψυχής, δομημένης μορφής, στη βελτίωση της αδρής κινητικής λειτουργίας & παραμέτρων φυσικής κατάστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση (2010)

  Συγγραφέας: Αραμπατζής Απόστολος

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Κώστα Γ.

  Τίτλος: Η επίδραση της φυσικής δραστηριότητας σε μακροχρόνιους ψυχικά ασθενείς με νοητική υστέρηση (2009).

  Συγγραφέας: Μπαλατσού Βασιλική

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ.

  Τίτλος: Τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή ατόμων με μέτρια νοητική υστέρηση σε πρόγραμμα εξάσκησης των βασικών δεξιοτήτων της Καλαθοσφαίρισης (2009)

  Συγγραφέας: Τσικρίκη Γεωργία

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Αντωνίου Π.

  Τίτλος: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ (2009)

  Συγγραφέας: Κραβαρίτης Ιωάννης

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ.

  Τίτλος: Μεταβολές φυσιολογικών παραμέτρων και της κρίσιμης ταχύτητας στη διάρκεια της περιόδου προετοιμασίας σε κολυμβητές υψηλού επιπέδου με κινητικές αναπηρίες. (2007).

  Συγγραφέας: Πολλατίδου Γεωργία

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ

  Τίτλος: Η οργάνωση των κατασκηνώσεων που φιλοξενούν άτομα με αναπηρία και ο ρόλος των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων στο πρόγραμμά τους. (2005).

  Συγγραφέας: Τέζα Α.

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Αντωνίου Π., Κώστα Γ.

  Τίτλος: Η επίδραση της σύνθεσης (λόγω της συμμετοχής παικτών διαφορετικών βαθμολογιών ταξινόμησης) των ομάδων καλαθοσφαίρισης σε καρότσι κατά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998 στο Σίδνεϊ. (2005).

  Συγγραφέας: Κουντουράς Θεμιστοκλής

  Τριμελής Επιτροπή: Μπάτσιου Σ., Ευαγγελινού Χ. Κιουμουρτζόγλου Ε.

Δημοσιεύσεις σε περιοδικά:

  1. Proios, Ι.,Batsiou S., Bebetsos, E., Malliou, P., Foriadou, E., & Proios M. (2019). Achievement GOAL ORIENTATIONS PROFILE IN PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITY. PhysicalActivityReview. 7, 9-17.
  2. Πελέκης Δ., Μπενέκα, Α., Μάλλιου Π., & Μπάτσιου Σ. (2018). Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ. Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός. 38 (2), 173-214.
  3. Proios, Ι.,Batsiou S., Proios, M, & Mavrovouniotis F., (2018). ATHLETIC IDENTITY PROFILE IN PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES. European Journal of Special Education Research, 3 (3), 10-26
  4. Proios, Ι., Batsiou S., & Proios, M, (2018). VOLITION PROFILE OF PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITY. PhysicalActivityReview. 6, 151-160
  5. Τσάπατος Σ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Αντωνίου Π. (2017). ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ. Φυσική Αγωγή Αθλητισμός-Υγεία, 32
  6. Κοσμίδου, Σ.,  Μπάτσιου, Σ.,  Δούδα, Ε., &  Αντωνίου Π. (2016). ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΑΚΩΣΗ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής, 34 (3): 373-382
  7. Ζαγορίδης, Κ., Βόλακλης, Κ., Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ., & Τοκμακίδης Σ. (2015). ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ. ΚαρδιάκαιΑγγεία. Ιούλιος-Αύγουστος , 281-285.
  8. Sivas,G., Batsiou, S., Vasoglou2, Z. Filippou D.A.(2015). DANCE CONTRIBUTION IN HEALTH PROMOTION. Journal of Physical Education and Sport, 15(3), 484 - 489.
  9. Kastanias, V. T. Douda, T. H. Batsiou, A. S. & TokmakidisP.S. (2015). EFFECTS OF AEROBIC EXERCISE ON HEALTH-RELATED INDICATORS IN INDIVIDUALS WITH INTELLECTUAL DISABILITY WITH OR WITHOUT THE DOWN SYNDROME. Journal of Physical Activity Nutrition and Rehabilitationhttp://www.panr.com.cy/index.php/author/admin/ e-ISSN: 2421-7824
  10. Καστανιάς, Θ., Δούδα, Ε., Μπάτσιου, Σ., Τοκμακίδης Σ. (2015). ΕΠΙΣΚΌΠΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ ΖΩΉΣ ΣΕ ΓΟΝΕΊΣ ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΉ ΥΣΤΈΡΗΣΗΑρχεία Ελληνικής Ιατρικής, 32(3):318-327.
  11. Besios, T., Nikolaos, A., Vassilios, G., & Shophia, B. (2013). Comparative Reliability of the PEDI, GMFM and TUG Tests for Children with Cerebral Palsy. Journal of Physical Therapy Science25
  12. Polatidou G.,Batsiou S.,Antoniou P.,Agelousis N. & Polatidou P. (2013). Psychological Skills Evaluation of Greek Swimmers with Physical Disabilities. Indian Journal of Applied Research, 3 (12) 483-487. ISSN - 2249-555X.
  13. Πρωτονοταρίου Μ., & Μπάτσιου Σ., (2012). Μέθοδοι διδασκαλίας της φυσικής αγωγής στα τμήματα Συνεκπαίδευσης, Εργοθεραπεία, τεύχος 51, 88-93
  14. Patsi, Ch., Antoniou, P., Batsiou, S., Bebetsos, Ev.,& Lagiou, K. (2012). Exergames and their Effect on Emotional State in People with Schizophrenia. BalkanMilitaryMedical Review,15(4): 275 -281.
  15. Πάτση X., Αντωνίου, Π., Μπάτσιου, Σ., Μπεμπέτσος Ε. & Λυμνιούδης Α.: Η επίδραση των προγραμμάτων άσκησης στα άτομα με νοητική υστέρηση .Έρευνα και Εκπαιδευτική Πράξη στην Ειδική Αγωγή, τόμος ΙΙ, 63-72....
  16. Πάτση, Χ., Αντωνίου, Π., Μπάτσιου, Σ., Μπεμπέτσος Ε., Λημνιούδης, Α., (2011). Ενασχόληση ατόμων με προβλήματα όρασης με παιχνίδια στον υπολογιστή και στο βίντεο. Ηλεκτρ. Περ. I-TEACHER.GR, τεύχος 2ο Ιανουάριος, σελ. 10-19.
  17. Κορωνάκης, Κ., Βόλακλης, Κ., Δούδα, Ε., Μπάτσιου, Σ. & Τοκμακίδης Σ.  (2010). Η επίδραση του είδους της άσκησης στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς ασθενείς. Καρδιά και Αγγεία XV (1): 19-23.
  18. Μπέσιος Θ., Αγγελούσης Ν.,Γούργουλης Β., Μπάτσιου Σ.Θέματα Φυσικοθεραπείας, 6 (1), 13 – 22
  19. Κραβαρίτης Γ. Μπάτσιου Σ. Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ. Αξιολόγηση τριών προγραμμάτων αποκατάστασης σε ασθενείς με αυχενικό σύνδρομο. (Έγκριση για δημοσίευση από το περιοδικό ‘’Φυσικοθεραπεία’’ 29/10/2008).
  20. Γεροκώστα Ε. Αντωνίου Π., Μπάτσιου Σ., & Ταξιλδάρης Κ. (2008). ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΊΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΕΚΜΆΘΗΣΗΣ ΠΆΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΌΡΑΣΗΣΆθληση και Κοινωνία. 47, 54-62.
  21. Πολατίδου Γ., Μπάτσιου Σ., Τουμπέκης Α., Δούδα Ε., Τοκμακίδης Σ. (2008). ΕΠΊΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΆΣΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΈΣ ΠΑΡΑΜΈΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΊΣΙΜΗ ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΏΝ ΥΨΗΛΟΎ ΕΠΙΠΈΔΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΈΣ ΑΝΑΠΗΡΊΕΣ. Άθληση και Κοινωνία. 47, 46-53
  22. Μπάτσιου Σ., Τρίκκος Ο., Δαφνής Π., & Τόφας Τ. (2008). ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΆΚΩΣΗ ΝΩΤΙΑΊΟΥ ΜΥΕΛΟΎ. Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή & τον Αθλητισμό. 6(1) 56-66.
  23.  Bebetsos& AntoniouATTITUDES AND INTENTION OF GREEK AND CYPRIOT PRIMARY EDUCATION TEACHERS TOWARDS TEACHING PUPILS WITH SPECIAL EDUCATIONAL NEEDS IN THE MAINSTREAM SCHOOLS. International Journal of Inclusive Education. 12 (2) :201-219.
  24. Τσικρίκη Γ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε, & Αντωνίου Π. (2007). Η Επίδραση ενός Πιλοτικού Προγράμματος Εξάσκησης Βασικών Δεξιοτήτων Καλαθοσφαίρισης σε Άτομα με Μέτρια Νοητική Υστέρηση. Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή & τον Αθλητισμό.5 (3), 352 – 362.
  25. Παπανικολάου Μ., Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ., Τοκμακίδης Σ. (2007).  Η επίδραση της ψυχοσωματικής προετοιμασίας της εγκύου στην επιλόχεια κατάθλιψη. Ελευθώ. 12 (1) 25-31.
  26. Ταλιαδούρου Μ., Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ., Τοκμακίδης Σ. (2007). Αξιολόγηση των μορφωλογικών χαρακτηριστικών και της μηροϊγνυακής γωνίας σε φυσιολογικά χαμηλού βάρους γέννησης πρόωρα νεογνά. Φυσικοθεραπεία. 10 (3): 171-178.
  27. Μπέσιος Θ., Αγγελούσης Ν., Γούργουλης Β., Μπάτσιου Σ.
  28. Μπέσιος Θ., Αγγελούσης Ν., Γούργουλης Β., Μπάτσιου Σ.Φυσικοθεραπεία, 10(2), 85-88
  29. Μπάτσιου Σ., Αντωνίου Π., Χατζηκώστα Μ. (2003). Η συνεκπαίδευση των παιδιών με και χωρίς αναπηρία στο μάθημα της φυσικής αγωγής στο σχολείο. Κοινωνική Εργασία, 71, 177-188.
  30. Ε. Kioumourtzoglou, S Batsiou , & Y Theodorakis, (1995). AGE DIFFERENCE AND PHYSICAL EDUCATION FITNESS LEVELS OF MENTALLY RETARDED AND NON-RETARDED INDIVIDUALSInternational Journal of Physical Education,
  31. Ε.Kioumourtzoglou, S Batsiou , Y Theodorakis, & G Mauromatis, (1994). SELECTED MOTOR SKILLS OF MENTALLY RETARDED AND NONRETARDED INDIVIDUALSPerceptual and Motor Skills, 78, 1011-101

 

 1. Δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων
 2. 2019. Μπουρνούδη Σ., Μπάτσιου Σ., Τοκμακίδης Σ. & Αντωνίου Π. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ-ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ΄, Ε΄  ΚΑΙ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Πρακτικά 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 10 12 Μαΐου,

  2019. Δημάκα Β., Μπάτσιου Σ., Γιαγκάζογλου Π., Δέρρη Β. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ  ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Πρακτικά 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 10 12 Μαΐου.

  2019. Γκαλέντζου Δ , Μπάτσιου Σ ,Γιαγκαζόγλου Π , Δούδα Ε. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ. Πρακτικά 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 10 12 Μαΐου.

  2019. Κουτσογιάννη, Κ., Μπάτσιου, Σ., Αντωνίου, Π. & Μιχαλοπούλου, Μ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ. Πρακτικά 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 10 12 Μαΐου

 3. 2018. Μπάτσιου Σ., Καλέντζου Α., Κοτζαμάνη Ι., Αντωνίου Π., & Μπεμπέτσος Ε. Επίπεδο αυτοαντίληψης, αυτοεκτίμησης και φυσικής δραστηριότητας μαθητών/τριών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας, Αθήνα, 14-16 Δεκεμβρίου.

 4. 2017 Σαββάκης Ι., Αγγελούσης Ν., Γιαννακού Ε., Μάλλιου Π., Μπάτσιου Σ. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ. Πρακτικά 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 19 ‐ 21 Μαΐου, 125-129.

  2017. Παπαχρήστος Α., Μπάτσιου Σ., Γιαγκάζογλου Π., & Γιάκας Ι. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ: ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ. Πρακτικά 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 19 ‐ 21 Μαΐου, π. 119-123.2017. Μπατής Α., Ματσούκα Ο., Μπάτσιου Σ., & Κουστέλιος ΑΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. Πρακτικά 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 19 ‐ 21 Μαΐου, 114-118.

 5. 2017. Κολοκούρη Μ., Μπάτσιου Σ., Χατζηνικολάου Α., Αντωνίου Π. ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Πρακτικά 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 19 ‐ 21 Μαΐου, 109-113.

 6. 2017. Δεληπάλλα Α., Μπάτσιου Σ., Χατζηνικολάου Α., & Μιχαλοπούλου Μ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ. Πρακτικά 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 19 ‐ 21 Μαΐου, 104-108.

  2017. Ξανθοπούλου Σ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Γουλιμάρης Δ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΡΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ. Πρακτικά 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 19 ‐ 21 Μαΐου 99-104.

  2017. Λέου Τ., Αλεξίου Χ., Σπάσης Απ., Σμήλιος Η., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Τοκμακίδης Σ. ΤΑΧΥΤΗΤΑ Ή ΦΟΡΤΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΞΕΙΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΕΡΓΟΜΕΤΡΟ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟ; Πρακτικά 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή, 19 ‐ 21 Μαΐου, 78-82. 

  2016. Χαραλαμπόπουλος Θ., Μπάτσιου Σ., Γιαγκάζογλου Π., & Μπεμπέτσος Ε. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ. Πρακτικά 6ου Πανελλήνιου Συνέδριου Θεραπευτικής Γυμναστικής & 4ης Ημερίδας Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Σέρρες  15-17 Απριλίου, 15-20

  2015. Κούτρα Κ., Μπάτσιου Σ., Λαπαρίδης Κ., & Μάλλιου Π. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ. Πρακτικά 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή 15-17 Μαΐου,79-83.

  2015. Σαρτζετάκη Μ., Μπάτσιου Σ., Αντωνίου Π., & Δούδα Ε. ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Πρακτικά 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή 15-17 Μαΐου, 74-78.

  2015. Κατερινάκη Α., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Τζιαμούρτας Α. ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Πρακτικά 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή 15-17 Μαΐου,69-73.

  2015. Αναγνώστου Μ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε. & Γιάκας Ι. ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Πρακτικά 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνή 15-17 Μαΐου, 64-68.

  2015. Ζερβάκη Α., Αντωνιάδης Ορ., ∆ούδα Ε., Αυγερινός Α. & Μπάτσιου Σ. ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 9 ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. 18ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος), Θεσσαλονίκη 27-29 Μαρτίου, Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός 35 (1) : 73-77.

  2015. Χατζηαναγνώστου Κ., Μπάτσιου Σ., ΓιαγκάζογλουΠ.&  ΖήσηΒ. Ο ΒΑΘΜΌΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉΣ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΘΈΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΈΣ ΜΟΝΆΔΕΣ ΕΙΔΙΚΉΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ. Πρακτικά 18ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος), Θεσσαλονίκη 27-29 Μαρτίου, Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός 35 (1) :48-51.

  2014. Polatidou, G., Batsiou, S., & Polatidou P.. The Motivations of Marathoners Scales - MOMS: Evaluation of motives for Greek swimmers with disabilities. Proceedings of 9th Annual South-East European Doctoral Student Conference,  613-629.

  2014. Εμμανουηλίδου Δ., Μπουνόβα Α., Μιχαλοπούλου Μ., Αγγελούσης Ν.& Μπάτσιου Σ. Μελέτη Αξιοπιστίας Ερωτηματολογίου Καθιστικής Συμπεριφοράς σε Μαθητές Λυκείου  Πρακτικά 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Κομοτηνή 9-11 Μαΐου, σελ.101-105.

  2014. Μαυρίκου Ε., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Πολλάτου Ε. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ. Πρακτικά 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Κομοτηνή 9-11 Μαΐου, σελ.159-163

  2014. Θεοδωρίτση Μ., Μπάτσιου Σ., Αγγελούσης Ν., Ματσούκα Ο., & Καραγιώργος Α. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΗΜΙΠΛΗΓΙΑ. Πρακτικά 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Κομοτηνή 9-11 Μαΐου, σελ. 139-143.

  2014. Παπαδοπούλου Μ., Δούδα Ε., Μπάτσιου Σ., & Τοκμακίδης Σ.. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟΕΡΓΟΜΕΤΡΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ. Πρακτικά 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού,Κομοτηνή 9-11 Μαΐου, σελ.144-148.

  2014. Λαφαζάνη Μ., Μπάτσιου Σ., Κουρτέσης Θ., & Καμπάς Α.. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ HUNTER- ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ. Πρακτικά 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Κομοτηνή 9-11 Μαΐου, σελ. 149-153.

  2014. Χονδροματίδου Μ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Μπεμπέτσος Ε. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ. Πρακτικά 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Κομοτηνή 9-11 Μαΐου, σελ. 154-158.

  2014. Zioumpiloudi, Α., Yfantidou, G., Tsitskari, E., Costa, G., & Batsiou S. THE ACCESSIBILITY OF PEOPLE WITH DISABILITIES IN SPORTS TOURISM - A MATTER OF CONCERN. European Association for Sport Management -Social and Commercial Impact of Sport. 9-12 September, Coventry, UK.

  2013. Δημητρίου Κ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Σμήλιος Η. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΥΤΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Πρακτικά του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, (ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Θεσσαλονίκη, 12 - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ., Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός, 36(1), 49-55.

  2013. Ζιουμπιλούδη Α., Υφαντίδου Γ., Κώστα Γ., Μπάτσιου Σ., & Τσίτσκαρη Ε. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Πρακτικά 21ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. , Κομοτηνή 17-19 Μαΐου, σελ.43-47.

  2012. Τσουμπακόπουλος Ν., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Τοκμακίδης Σ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Πρακτικά  15ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Μαρτίου - 1 Απριλίου, Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός. 35 (1) 78-82

  2012. Μπάτσιου Α., Μπάτσιου Σ., & Ιωακειμίδου Μ. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΔΡΗΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑς ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ15ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Μαρτίου - 1 Απριλίου, Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός. 35 (1) . 82-84.

  2012. Καλλιαρδού Ι., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Λαπαρίδης Κ. Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ. Πρακτικά 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. 18-20 Μαΐου, Κομοτηνή.

  2012. Διρχαλίδου Σ., Μπάτσιου Σ., Παπαϊωάννου Α., & Μπεμπέτσος Ε., Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ. Πρακτικά 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. 18-20 Μαΐου, Κομοτηνή.

  2012. Γκενό Ν., Καράκη Α., Παπαξάνθης Χ., Μιχαλοπούλου Μ.,&  Μπάτσιου Σ. ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑ-ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΟΥΣΙΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΡΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΑΝΙΑΚΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ. Πρακτικά 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. 18-20 Μαΐου, Κομοτηνή

  2012. Πάτση Χ., Αντωνίου Π., Λάγιου Κ., Μπάτσιου Σ. & Μπεμπέτσος Ε. ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ. Πρακτικά 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. 18-20 Μαΐου, Κομοτηνή.

  2012. Λαφαζάνη Π., Μπάτσιου Σ., Μιχαλοπούλου Μ., Μάλλιου Π.,& Λαφαζάνη Μ. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ. Πρακτικά 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεραπευτικής Γυμναστικής & 4ης Ημερίδας Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Θεσσαλονίκη 30 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου, 71-72.

  2012. Πολατίδου Γ., Μπάτσιου Σ., & Πολατίδου Π. ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ Πρακτικά 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεραπευτικής Γυμναστικής & 4ης Ημερίδας Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Θεσσαλονίκη 30 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου,  73-75.

  2011. Καραολής Ι., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Αντωνίου Π. ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Πρακτικά 19ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Κομοτηνή 20-22 Μαΐου.

  2011. Ιγνατίδου Σ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε. & Σμήλιος Η. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ. Πρακτικά 19ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Κομοτηνή 20-22 Μαΐου.

  2011. Ιωαννίδου Δ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε.,& Κουρτέσης Θ. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ. Πρακτικά  19ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Κομοτηνή 20-22 Μαΐου.

  2011. Patsi Ch., Antoniou P., Batsiou S., Bebetsos E., & Lymnioudi A. Exploring the Benefits of Digital Interactive Games on People’s Health. Proceedings of the 5th european conference on games based learning, (The National and Kapodistrian University of Athens) Athens 20-21 October,  750-752.

  2011.Πολίτη Χ., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Τζιαμούρτας Α. H ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΒΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Πρακτικά 12ου Θεματικού Συνεδρίου ΕΓΒΕ. 10-11 Δεκεμβρίου. Θεσσαλονίκη. Σελ. 45-48

  2010. Μπάτσιου Σ., Κραβαρίτης Ι., Δούδα Ε. & Τοκμακίδης Σ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. Πρακτικά 18ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Κομοτηνή21-23 Μαΐου

  2010. Αραμπατζής Α., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., Κώστα Γ. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ. Πρακτικά 18ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Κομοτηνή 21-23 Μαΐου.

  2009. Τσουλφίδου Ν., Αγγελούσης Ν., Μπάτσιου Σ., & Καμπάς Α. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣΠρακτικά 17ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 22-24 Μαΐου. Άθληση και Κοινωνία, 49, 76-80.

  2009. Παπαδοπούλου Α., Μπάτσιου Σ., Δράκου Αικ., Αντωνίου Π., & Μπεμπέτσος Ε.  Το επίπεδο άγχους των αθλητών με και χωρίς αναπηρία κατά τη διάρκεια μεγάλων αγώνων. Πρακτικά 17ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 22-24 Μαΐου. 

  2009. Κώνστα Ε., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε. & Μιχαλοπούλου Μ. Η επίδραση της άσκησης στα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πρακτικά 17ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 22-24 Μαΐου.

  2008. Μπαλατσού Β., Μπάτσιου Σ., Δούδα Ε., & Τοκμακίδης Σ. Η επίδραση προγράμματος άσκησης στη φυσική κατάσταση των ατόμων με νοητική υστέρηση και ψυχική ασθένεια. Πρακτικά 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 16-18 Μαΐου,. Άθληση και Κοινωνία.

  2008. Δερίκογλου Α., Μπάτσιου Σ., Μαυρίδης Γ., & Μπεμπέτσος Ε. Αξιολόγηση ψυχολογικών δεξιοτήτων αθλητών με αναπηρία στο 8ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών 2007. Πρακτικά 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 16-18 Μαΐου,. Άθληση και Κοινωνί).

  2008. Ζαφειριάδης Ε., Μπεμπέτσος Ε., Μπάτσιου Σ., Διγγελίδης Ν., & Κοκκαρίδας Δ. Στάση μαθητών χωρίς αναπηρία απέναντι στην ενσωμάτωση μαθητών με αναπηρία πριν και μετά από ένα κοινό πρόγραμμα φυσικής αγωγής στο σχολείο. Πρακτικά 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 16-18 Μαΐου, Άθληση και Κοινωνία.

  2008. Πολατίδου Γ., Μπάτσιου Σ., Τουμπέκης Α., Δούδα Ε., & Τοκμακίδης Σ. Μεταβολές φυσιολογικών παραμέτρων και της κρίσιμης ταχύτητας στη διάρκεια της περιόδου προετοιμασίας σε κολυμβητές υψηλού επιπέδου με κινητικές αναπηρίες. Πρακτικά 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, με Διεθνή Συμμετοχή. Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός. 67 : 48-57.

  2007. Δούδα Ε., Ταλιαδούρου Μ., Μπάτσιου Σ., & Τζάκη Μ. Αξιολόγηση των μορφολογικών χαρακτηριστικών και της μηροϊγνυακής γωνίας σε φυσιολογικά χαμηλού βάρους γέννησης πρόωρα νεογνά. Πρακτικά 15ο Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 18-20 Μαΐου, Άθληση και κοινωνία 46:139-143

  2007. Σταθάκη Σ., Φασίδου Ε., Μπάτσιου Σ., Μπεμπέτσος Ε.,& Αντωνίου Π. Το Επίπεδο Ηθικής Ανάπτυξης των Καλαθοσφαιριστών σε Αναπηρικό Αμαξίδιο΄΄. Πρακτικά 15ο Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 18-20 Μαΐου, Άθληση και κοινωνία , 46: 71-74.

  2007. Πανδρακλάκη Κ., Ανωνίου Π.Ε, Μπάτσιου Σ, Μπεμπέτσος Ε., & Αντωνίου Π.  Το Επίπεδο Αυτοαντίληψης και Αυτοεκτίμησης Μαθητών Λυκείων της Αττικής΄΄. Πρακτικά 15ο Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 18-20 Μαΐου, Άθληση και κοινωνία,  46: 28-33.

  2007. Ανωνίου Π.Ε, Πανδρακλάκη Κ., Μπάτσιου Σ, Αντωνίου Π.  &  Μπεμπέτσος Ε., Το ΕπΙπεδο ΑυτοαντΙληψης και ΑυτοεκτΙμησης ΜαθηΤΩν ΔημοτικΩν ΣχολεΙων της ΧαλκΙδας΄΄. Πρακτικά 15ο Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Κομοτηνή 18-20 Μαΐου, Άθληση και κοινωνία,  46:9-13.

  2005. Μπάτσιου Σ. Ένταξη μαθητών με ελλιπή όραση στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Πρακτικά 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Θεραπευτικής Γυμναστικής & 7ου Συμποσίου Ειδικής Φυσικής Αγωγής.

  2004.  Batsiou S., Karageorgiou E., & Tsakiris A. Exercise in multiple sclerosis. Πρακτικά του 13ου Βαλκανικού Αθλητικού Συνεδρίου- 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος- 4ου Ελλαδο-Κυπριακού Αθλητιατρικού Συνεδρίου. Δράμας. 

  2002. Batsiou S, Bebetsos E., Panteli P.,. Laparidis K., & Antoniou P. Attitudes and intention of Greek and Cypriot primary education teachers upon the submission of special population children in the typical school. Proceedings of 6th Conference of the European Association for Research in Adapted Physical Activity. 30 October-2 November.

  2002. Batsiou S., Laparidis K.,  Polemitis A., & Antoniou P. The effect of practice on treadmill in the heart rate of people with Down syndrome.Proceedings of 6th Conference of the European Association for Research in Adapted Physical Activity. 30 October-2 November.