Νέος Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών - Έκθεση προόδου διδακτορικής διατριβής - Ανανέωση εγγραφής

Pin It

Ο τρίτος κύκλος σπουδών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, περιλαμβάνει την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής και ολοκληρώνεται με την απονομή διδακτορικού τίτλου σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄ 114) και των εν ισχύι ευρισκομένων σχετικών διατάξεων και αποφάσεων. Οι σπουδές για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος παρέχουν εξειδίκευση στα γνωστικά πεδία του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, αλλά και σε συγγενή πεδία.

Ο Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών (ΦΕΚ 462/ τ.Β’/14.02.2018) (PDF: 368Kb) αναφέρεται στη διαδικασία αποδοχής του υποψήφιου διδάκτορα, στην αποτίμηση της προόδου του και στην αποπεράτωση της διδακτορικής διατριβής του καθώς επίσης στους κανόνες φοίτησης, στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματά του.

Οι διατάξεις του ν. 4485/2017 εφαρμόζονται και για τους υποψήφιους διδάκτορες που έχουν γίνει δεκτοί πριν από την έναρξη ισχύος του, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει οριστεί η Επταμελής Εξεταστική Επιτροπή. Οι υποψήφιοι διδάκτορες για τους οποίους δεν έχει οριστεί η Επταμελής Εξεταστική Επιτροπή οφείλουν να ολοκληρώσουν τις προκαθορισμένες ακαδημαϊκές απαιτήσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα σπουδών του έτους εισαγωγής τους.

Επισημαίνεται ότι εκτός των άλλων οι υποψήφιοι διδάκτορες υποχρεούνται κατ' έτος, σε προθεσμία που ορίζεται από τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών α) σε προφορική παρουσίαση και υποβολή εγγράφως αναλυτικού υπομνήματος ενώπιον της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής σχετικά με την πρόοδο της διδακτορικής τους διατριβής και β) σε ανανέωση εγγραφής.

Πληροφορίες παρέχονται:
τηλέφωνο 25310-39662, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στην ιστοσελίδα: http://www.phyed.duth.gr/doctoral/index.php/el/ 

Σημείωση: Καλούνται όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος, για τους οποίους δεν έχει οριστεί η Επταμελής Εξεταστική Επιτροπή, να συμβουλεύονται τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών (ΦΕΚ 462/ τ.Β’/14.02.2018) (PDF: 368Kb) για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.