Δραστηριότητες

Pin It

IS098UB9NΕκτός από την καθιερωμένη διδασκαλία και έρευνα, το Τμήμα επεκτείνει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς επίσης και στη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων σε διάφορους τομείς.

 

Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, μια ιδέα που γεννήθηκε και καλλιεργήθηκε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, πήρε σάρκα και οστά τον Μάιο του 1993. Μια ιδέα η οποία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά όχι μόνο στην Κομοτηνή, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο ζήλος, η υπευθυνότητα, οι άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες όλων όσων συμμετείχαν στο έργο αυτό συντέλεσαν στη συνέχιση του μέχρι σήμερα. Αποτέλεσμα λοιπόν η πραγματοποίηση 22 Διεθνών Συνεδρίων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ενώ συνεχίζεται η οργάνωση του 23ου το Μάιο του 2015.
Στις ετήσιες επιστημονικές αυτές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κύριες διαλέξεις από επιφανείς επιστήμονες του εξωτερικού σε θέματα φυσικής αγωγής και άσκησης, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, στρογγυλές τράπεζες και εκπαιδευτικά σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν πλήθος συνέδρων.

Αθλητικές Δραστηριότητες

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι παράλληλα με την επιστημονική έρευνα πρέπει να καλλιεργούνται η ευγενής άμιλλα και το αγωνιστικό πνεύμα το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού έχει πραγματοποιήσει πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων σε διάφορους τομείς. Οι δραστηριότητες αυτές – είτε επρόκειτο για πρωταθλήματα είτε για αθλητικές συναντήσεις είτε για ημερίδες- διακρίνονταν για την άρτια οργάνωση και την πλούσια εθελοντική προσφορά, ενώ όταν η συμμετοχή ήταν διεθνής λειτουργούσαν επιπρόσθετα και σα μέσο ανάπτυξης ισχυρών δεσμών μεταξύ των αθλητών των χωρών που συμμετείχαν.